Izvor: Kurir.rs/Beta
27.02.2023 u 13:17
1

„AKO KRENU TIM PUTEM, PLATIĆE CENU“: Amerika upozorila Kinu da će snositi ozbiljne posledice ako dostavi oružje Rusiji

Kina je objavila svoj predlog za prekid u petak, na prvu godišnjicu rata u Ukrajini, ali ta ponuda nije naišla na podršku saveznika Kijeva.

SAD su upozorile Kinu na ozbiljne posledice ako obezbedi oružje za rusku invaziju na Ukrajinu.

DIREKTOR CIA VLIJAM BERNS: Kina možda šalje oružje Rusiji, iako još zvanična odluka nije donesena!

Vašington i saveznici u NATO-u se trude da odvrate Kinu od pružanja vojne pomoći Moskvi, jer sumnjaju da Peking razmatra mogućnost da obezbedi oružje, uključujući i dronove.

„Peking će morati da donese odluke o tome kako dalje, da li pruža vojnu pomoć, ali ako krene tim putem, za to će platiti cenu“, rekao je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven za CNN.

Dodao je da Kina nije „sa stola“ sklonila opciju slanja oružja.Priče o navodnom uključivanju Kine dolaze nakon prve godišnjice rata u Ukrajini i uoči priprema Kijeva za kontraofanzivu s novim zapadnim oružjem koje se očekuje da stigne, piše Glas Amerike.

Peking odbija da osudi napad Moskve na Ukrajinu, poslednji put je to bilo i na sastanku G20 u Indiji, u subotu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„AKO KRENU TIM PUTEM, PLATIĆE CENU“: Amerika upozorila Kinu da će snositi ozbiljne posledice ako dostavi oružje Rusiji”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter