Izvor: BSC HAPPY
26.02.2023 u 08:18
0

VILIJAM BERNS SAOPŠTIO: SAD uverene da Kina razmatra isporuku oružja Rusiji

Berns je rekao da Kinezi pokušavaju da procene „gde je tačka u kojoj bi naišli na prilično ozbiljne posledice“.

SAD su uverene da Kina razmatra isporuku oružja Rusiji, rekao je direktor američke Centralne obaveštajne agencije Vilijam Berns u intervjuu za CBS.

– Uvereni smo da kinesko rukovodstvo razmatra obezbeđivanje smrtonosne opreme – rekao je Berns.

– Takođe ne vidimo da je još doneta konačna odluka i ne vidimo dokaze o stvarnim isporukama smrtonosne opreme – dodao je on.

Rukovodstvo SAD smatralo je da je „važno da se vrlo jasno kaže kakve će to posledice doneti“.

Domaćin televizijskog kanala je pitao zvaničnika da li je cilj administracije da odvrati Kinu da nastavi sa deljenjem obaveštajnih podataka CIA.

ZELENSKI UPOZORIO AMERIKU: Nastavite da podržavate Ukrajinu ili rizikujete…

Berns je odgovorio potvrdno, rekavši da bi takva odluka Kine „bila veoma rizična i nerazumna opklada“.

On je rekao da Kinezi pokušavaju da procene „gde je tačka u kojoj bi naišli na prilično ozbiljne posledice“.

Berns je rekao da je kineski predsednik Si Đinping verovatno veoma pažljivo posmatrao rusku specijalnu operaciju u Ukrajini.

– Mislim da moramo veoma ozbiljno da shvatimo Sijeve ambicije u vezi sa konačnom kontrolom Tajvana. To, međutim, po našem mišljenju ne znači da je vojni sukob neizbežan – rekao je Berns.

– Mislim da je naš sud da predsednik Si i njegovo vojno rukovodstvo danas sumnjaju u to da li bi mogli da izvrše tu invaziju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter