Izvor: Tanjug
17.02.2023 u 17:55
0

SAD završile potragu za ostacima kineskog balona kod Južne Karoline: Poslednji komadi ostataka se odnose u FBI laboratoriju

SAD su uspešno završile potragu za ostacima kineskog balona ispred obala Južne Karoline, kojeg je 4. februara oborio avion američke vojske.

Kako javlja Rojters, poslednji komadi ostataka se prenose u laboratoriju Saveznog istražnog biroa (FBI) u Virdžiniji, radi kontraobaveštajne provere, kao što je učinjeno i sa prethodnim površinskim i podzemnim ostacima koji su pronađeni, saopštila je Severna komanda američke vojske.

SASTANAK LUKAŠENKA I PUTINA: Belorusija spremna za proizvodnju jurišnih aviona sa Moskvom

Plovila američke Mornarice i Obalske straže napustila su oblast pretrage u primorju Južne Karoline, a perimetri vazdušne i pomorske bezbednosti su ukinuti, stoji u saopštenju.

Američka vojska oborila je navodni kineski špijunski balon iznad Atlantskog okena 4. februara, preneo je CNN pozivajući se na američke zvaničnike.

Pentagon je saopštio da je američka vojska otkrila kineski balon za nadzor na velikoj visini iznad kontinentalnog dela SAD.

„GRUBO ZADIRU U NAŠU SVOJINU“: Zaharova poziva Zapad da se vrati na striktno poštovanje principa demokratije

Balon je viđen iznad Kanzas Sitija u Misuriju, a primećen je i iznad Severne Karoline, prema meteorološkoj agenciji AkuVeder.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova saopštio je da je balon civilni i da se koristi u meteorološke i druge naučne svrhe, kao i da je neplanirano skrenuo sa predviđenog kursa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter