Izvor: BSC Happy
06.03.2023 u 22:40
0

SAJBER NAPAD NA BOLNICU U BARSELONI: Udar na pacijente

U sajber napadu na kompjuterski sistem jedne od glavnih bolnica u Barseloni, načinjena je šteta koja če koštati više od 3.000 pacijenata

U nedeljnom napadu na bolničku kliniku u Barseloni isključeni su računari u laboratorijama, hitnoj pomoći  i apotekama u tri glavna centra i nekoliko spoljnih klinika.

„Ne možemo da predvidimo kada će se sistem vratiti u normalu“, rekao je direktor bolnice Entoni Kastels. Dodao je da će bolnički plan za vanredne situacije omogućiti da sistem funckioniše par dana, ali se nada da će u tom periodu sajber sistem stati na noge.

„ŠPANIJA NEĆE PODRŽATI KANDIDATURU TZV. KOSOVA U EU!“: Jasna poruka Navara u ime španske vlade

Zbog ovog napada otkazano je 3.000 pregleda i 150 nehitnih operacija, kako se navodi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter