Izvor: BSC HAPPY
04.02.2023 u 20:00
0

SANKCIJE BOLE RUSIJU Francuzi otkrivaju: „Samo 2022. godine Rusija je izgubila 50 milijardi prihoda od energije“

Evropa je uspela da smanji svoju zavisnost od ruskog gasa sa 40% početkom 2022. godine na 8% poručila je sekretarka za štampu francuskog Ministarstva spoljnih poslova An-Kler Ležanr.

„Danas zavisimo od ruskog gasa samo 8 odsto, dok je početkom prošle godine ta zavisnost bila više od 40 odsto“, rekla je ona.

„Ovo je nepovratan proces, jer je ovo duboka strateška promena u strukturiranju evropskog energetskog miksa, a ovo je promena za budućnost“, rekla je portparolka francuskog ministarstva spoljnih poslova.

Ona je napomenula da je „isto urađeno i u vezi sa embargom na naftu“.

Pukovnik Megregor poručuje da Rusija neće stati: „Mi to zovemo „invazija“, ali u stvarnosti to je kontranapad!“

„Danas, prema našim procenama, samo 2022. Rusija je izgubila 50 milijardi prihoda od energije“, rekao je Ležanr.

Energetska kriza u Evropskoj uniji pogoršala se početkom jula 2022. godine, kada je došlo do prvih prekida u isporuci gasa iz Rusije u neke zemlje EU, uključujući i probleme sa održavanjem turbina za gasovod Severni tok zbog ograničenja. Nakon toga, Evropska komisija pozvala je zemlje EU da se proaktivno pripreme za potpuni prekid isporuke gasa od strane Rusije i sprovedu u delo plan za dobrovoljno smanjenje potrošnje plavog goriva za 15 odsto za period od 1. avgusta 2022. godine do 31. marta 2023. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter