Izvor: Sputnjik
10.01.2023 u 09:10
0

SANKCIJE IM NE MOGU NIŠTA: Rusija povećala proizvodnju nafte

Gotovo sve velike ruske kompanije povećale su proizvodnju nafte u 2022. godini, ukupan obim proizvodnje povećan je za dva odsto, prenosi „Komersant“ pozivajući se na neimenovane izvore.

Prema podacima novinara, proizvodnja nafte u Rusiji dostigla je 535 miliona tona. „Surgutneftegaz“, koji je zauzeo treće mesto po obimu proizvodnje, pretekao je „Gasprom njeft“, imao je najbrži rast proizvodnje. Na drugom mestu je „Lukoil“, koji je povećao proizvodnju za šest odsto – na 81 milion tona.

– Najveća ruska naftna kompanija „Rosnjeft“, koja je zajedno sa „Gasprom njeftom“ potpala pod sankcije EU, smanjila je proizvodnju za dva odsto 2022. godine, na 178,5 miliona tona, objasnili su novinari.

ŽESTOKE BORBE ZA BAHMUT I SOLEDAR: Rusi lansirali „Iskandere“

Eksperti sa kojima je izdanje razgovaralo napominju da će u narednoj godini evropske sankcije uticati na proizvodnju nafte, što će primorati proizvođače da vremenom formiraju alternativne kanale snabdevanja gorivom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema rečima Sergeja Kondratjeva, zamenika šefa ekonomskog odeljenja Instituta za energetiku i finansije, značajan pad tražnje za naftom zbog ovih faktora može se očekivati u Rusiji već u februaru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter