Izvor: BSC Happy
21.03.2023 u 19:50
0

SANKCIJE NA LETEĆU SMRT: SAD kažnjava iranske firme koje nabavljaju dronove!

Sjedinjene Američke Države saopštile su u utorak da uvode novu rundu sankcija iranskim firmama i ljudima optuženim za nabavku opreme koja se koristi za iranske bespilotne letelice.

Kancelarija za kontrolu inostrane imovine koordinirala je sa FBI-jem da odredi četiri firme i tri osobe u Iranu i Turskoj za navodnu kupovinu opreme, uključujući motore evropske proizvodnje, koja će se koristiti za iranske programe dronova i naoružanja.

DRONOVI SU POZIV NA RAT!: Peskov bez dlake na jeziku o letilicama SAD nad ruskom teritorijom!

Oni koji su na meti sankcija uključuju Centar za odbrambenu tehnologiju i nauku sa sedištem u Iranu, njegovu firmu za nabavku Farazan Industrial Engineering Inc. i još dve firme, zajedno sa agentima za kupovinu iz kompanija.

– Dobro dokumentovano širenje bespilotnih letelica i konvencionalnog oružja u Iranu njegovim zastupnicima nastavlja da podriva i regionalnu bezbednost i globalnu stabilnost – rekao je Brajan Nelson, podsekretar Ministarstva finansija za terorizam i finansijske obaveštajne službe.

Nelson je mislio na bespilotne letelice.

– Sjedinjene Države će nastaviti da otkrivaju strane mreže nabavki u bilo kojoj jurisdikciji koja podržava iranski vojni industrijski kompleks – rekao je on.

Američki odbrambeni zvaničnici kažu da Iran isporučuje Rusiji bespilotne letelice koje će koristiti na civilima dok Kremlj pritiska svoju invaziju na Ukrajinu, koja je ušla u drugu godinu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter