Izvor: BSC HAPPY
05.02.2023 u 14:35
0

PRETE IM SANKCIJE? SAD upozorile Tursku na izvoz proizvoda u Rusiju koji mogu podstaći ratne napore

"Nema iznenađenja... da Rusija aktivno nastoji da iskoristi istorijske ekonomske veze koje ima u Turskoj", rekao je američki zvaničnik.

Sjedinjene Američke Države upozorile su Tursku proteklih dana na izvoz hemikalija, mikročipova i drugih proizvoda u Rusiju koji se mogu koristiti u ratnim naporima Moskve u Ukrajini, a mogla bi da krene u kažnjavanje turskih kompanija ili banaka koje krše sankcije.

Brajan Nelson, najviši zvaničnik Ministarstva finansija SAD za sankcije, posetio je zvaničnike turske vlade i privatnog sektora, u četvrtak i petak, kako bi podstakao na veću saradnju u prekidanju protoka takve robe.

U govoru bankarima, Nelson je rekao da primetan jednogodišnji rast izvoza u Rusiju ostavlja turske entitete „posebno ranjivim na reputaciju i rizik od sankcija“, ili gubi pristup tržištima zemalja G7.

PRIGOŽIN DOČARAVA SITUACIJU U ARTJOMOVSKU: „Ukrajinci bacaju u borbu sve više vojnih jedinica regrutovanih od mobilisanih snaga!

Oni bi trebalo da „preduzmu dodatne mere predostrožnosti da izbegnu transakcije vezane za potencijalne transfere tehnologije dvostruke namene koji bi mogao da koristi ruski vojno-industrijski kompleks“, rekao je Nelson u kopiji saopštenja koji je izdalo Ministarstvo finansija.

– Na sastancima u Ankari i Istanbulu, Nelson i delegacija istakli su desetine miliona dolara izvoza u Rusiju što je izazvalo zabrinutost – rekao je visoki američki zvaničnik koji je zatražio anonimnost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Nema iznenađenja… da Rusija aktivno nastoji da iskoristi istorijske ekonomske veze koje ima u Turskoj – rekao je zvaničnik i dodao:

– Pitanje je kakav će biti turski odgovor.

Članica NATO-a Ankara se načelno protivi sveobuhvatnim sankcijama Rusiji, ali kaže da se one neće zaobići u Turskoj, pozivajući Zapad da pruži bilo kakve dokaze.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter