Izvor: BSC HAPPY
14.02.2023 u 17:36
0

SANKCIJE ZBLIŽILE RUSIJU I INDIJU Rekordan obim bilateralne trgovine: „Snabdevanje nafte, uglja i metala iz Rusije činilo je lavovski udeo“

Sankcije protiv Rusije delovale su kao katalizator za širenje trgovinskih odnosa između Moskve i Nju Delhija, rekao je ruski ambasador u Nju Delhiju Denis Alipov.

„Što se tiče eksplozivnog, rekordnog proširenja naše saradnje u energetskoj sferi, naših zaliha nafte, možemo reći da su sankcije koje su uvedene i proširene protiv nas imale suprotan efekat i delovale kao katalizator naših trgovinskih odnosa“, rekao je Alipov.

On je dodao da veruje da su dve zemlje zainteresovane za očuvanje ovog odnosa i dodao da, pored nafte, dve strane imaju „veoma široku i sveobuhvatnu saradnju, posebno u oblasti privrede i trgovine“.

Sastanak iranskog i kineskog predsednika: Evo kakve poruke su razmenili Si i Raisi!

Ambasador je ranije rekao da se rusko-indijska trgovinsko-ekonomska saradnja stalno razvija uprkos sankcijama Zapada.

„Saradnja se razvija stabilno i prilično energično, čak i uprkos preprekama koje je postavio antiruski sankcioni rat. Na nekim frontovima je čak i bolja nego što se očekivalo“, primetio je ambasador.

Prema indijskoj statistici, obim bilateralne trgovine skočio je 3,4 puta na rekordnih 35 milijardi dolara za 11 meseci prošle godine, rekao je ruski diplomata.

„Snabdevanje nafte, uglja i metala iz Rusije činilo je lavovski udeo, u iznosu od 32 milijarde dolara“, otkrio je Alipov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter