Izvor: Tanjug
30.03.2023 u 12:00
2

„ZAUSTAVITE PROVOKACIJE ILI SE SPREMITE ZA APOKALIPSU“: Strašna poruka Kine i Rusije!

Kinesko-ruski odnosi nisu savez iz doba Hladnog rata, oni su superiorniji od tog modela, izjavio je danas portparol kineskog Ministarstva odbrane Tan Kefei.

– Prijateljstvo između Kine i Rusije jača iz dana u dan. Odnosi Kine i Rusije nisu vojno-politički savez iz doba Hladnog rata, oni prevazilaze ovaj model odnosa između država – istakao je on.

Narodnooslobodilačka armija Kine i Oružane snage Rusije redovno će sprovoditi zajedničke pomorske i vazdušne patrole, rekao je Tan.

MAĐARSKO „NE“ NATO: Odlaže se prijem Švedske!

– Kineska vojska zajedno sa Oružanim snagama Rusije namerava da preduzme zajedničke napore u sprovođenju glavnog konsenzusa koji su postigli lideri dve zemlje, da postepeno unapredi stratešku koordinaciju i redovno sprovodi zajedničke vežbe i pomorske i vazdušne patrole –  istakao je on, navelo je kinesko Ministarstvo odbrane.

Pomorske vežbe „Pomorski sigurnosni pojas 2023“ koje su održale Rusija, Kina i Iran u Omanskom zalivu doprinele su jačanju bezbednosti u regionu, izjavio je Tan.

– Ove vežbe su unapredile sposobnosti pomorskih snaga Kine, Irana i Rusije da zajednički ispune različite vojne zadatke na moru, dodatno učvrstile tradicionalno prijateljstvo i saradnju, doprinele zaštiti pomorske bezbednosti, kao i mira i stabilnosti u regionu –  naglasio je on, navelo je kinesko Ministarstvo odbrane.

Oružane snage SAD moraju da prestanu da provociraju Kinu u Južnom kineskom moru, inače će snositi odgovornost za potencijalne incidente, upozorio je Tan.

PAPA FRANJA LOŠE? Hospitalizovan!

Ovako je on prokomentarisao plovidbu broda američke mornarice u blizini Paracelskih ostrva pod kontrolom Kine u Južnom kineskom moru.

– Snažno zahtevamo da Sjedinjene Američke Države odmah prekinu takve provokacije, jer će u suprotnom snositi punu odgovornost za sve velike posledice potencijalnog incidenta koji to može da izazove –  rekao je Tan, navelo je kinesko Ministarstvo odbrane.

Saradnja američko-britansko-australijskog vojnog saveza AUKUS na nuklearnim podmornicama mogla bi da izazove novu trku u naoružanju, izjavio je portparol kineskog ministarstva odbrane Tan Kefei.

– Čim se otvori Pandorina kutija, strateška ravnoteža u regionu će biti uništena, bezbednost zemalja u regionu biće ozbiljno ugrožena što može da pokrene novu trku u naoružanju –  naveo je on, prenelo je Ministarstva odbrane na društvenoj mreži ViČet.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„ZAUSTAVITE PROVOKACIJE ILI SE SPREMITE ZA APOKALIPSU“: Strašna poruka Kine i Rusije!”

  1. Amerika propada i svim silama hoće da povuče za sobom cijeli svijet .Pošto je bajden debelo retardiran ,senilan zanima me koga to evropski fašisti sljede

    4
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter