Izvor: BSC Happy
02.02.2023 u 15:36
0

SEĆANJE NA SOVJETSKE VOJNIKE: Putin položio venac u znak sećanja na branioce Staljingrada

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je u četvrtak memorijalni kompleks na Mamajevom Kurganu u Volgogradu u okviru proslave 80. godišnjice pobede u Staljingradskoj bici.

Predsednik je položio venac na Večnu vatru u Dvorani vojne slave, a zatim je minutom ćutanja odao sećanje na sovjetske vojnike poginule tokom Staljingradske bitke.

Putin putuje na proslavu 80 godina pobede CRVENE ARMIJE u bici za Staljingrad!

Putin je potom otišao do groba maršala Vasilija Čujkova, Heroja Sovjetskog Saveza, koji je sahranjen na Mamajevom Kurganu, i takođe položio cveće.

Tokom rata, Čujkov je komandovao 62. armijom, koja je postala poznata po herojskoj šestomesečnoj odbrani Staljingrada.

Tanjug/Dmitry Lobakin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

2. februara 2023. navršava se 80 godina od sovjetske pobede u Staljingradskoj bici. U danima proslave u Volgogradu će se održati oko 250 događaja, od kojih su glavni vojna parada, koncert pod dirigentskom palicom Jurija Bašmeta, kao i vatromet na Mamajevom Kurganu i centralnoj obali.

Staljingradska bitka (17. jul 1942 — 2. februar 1943) je po veličini, trajanju i broju učesnika bila jedna od najvećih tokom Velikog otadžbinskog rata. To je radikalno promenilo tok rata i najavilo pobedu sovjetske armije nad nacističkim trupama.

Tanjug/AP Photo
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter