Izvor: Sputnik Srbija
04.07.2022 u 11:47
0

ŠEF NEMAČKE FEDERALNE MREŽNE AGENCIJE: Imamo zaliha gasa za još mesec-dva!

Prema preliminarnim procenama, rezervi gasa u Nemačkoj, koje uključuju potpuno obustavljanje ruskih isporuka, ima dovoljno za mesec-dva dana, izjavio je u intervjuu za medijsku grupu „Funke“ šef nemačke Federalne mrežne agencije Klaus Miler.

Ako ne dobijemo još ruskog gasa i u slučaju da zima bude prosečno hladna, trenutne zalihe gasa, imajući u vidu naše obaveze da dalje snabdevamo energentom druge evropske zemlje, dovoljne su, možda, za jedan do dva meseca“, izjavio je Miler.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Trenutna popunjenost skladišta gasa u Nemačkoj iznosi preko 60 odsto. Regulatorno telo tvrdi da je snabdevanje gasom zemlje stabilno.

Prethodno je Miler ocenio da je situacija sa snabdevanjem gasom u Nemačkoj i dalje napeta i da zato stanovnici treba da se pripreme na značajno povećanje cena.

EVROPI SE NE PIŠE DOBRO: OPADA VREDNOST NEMAČKIH KOMPANIJA, A EVO KOJA JE PRVA NA LISTI NAJVREDNIJIH!

Situacija sa gasom u Nemačkoj

Ranije je vice-kancelar Nemačke, ministar za ekonomiju i zaštitu klime Robert Habek, rekao da je nemačka vlada podigla s drugog na treći stepen nivo spremnosti za reagovanje na probleme s isporukama gasa, što bi trebalo da omogući da se spremišta gasa napune za zimu, bez obzira na smanjenje isporuka iz Rusije.

Drugi stepen reagovanja znači da vlada ima pravo da preporučuje kompanijama da štede gas, dok se treći stepen uvodi ukoliko tržište više nije u stanju da obezbedi snabdevanje gasom. U tom slučaju raspodelu gasa na sebe preuzima Federalna mrežna agencija koja donosi odluke o tome ko ima prioritet za dobijanje gasa.

Mera Vlade Nemačke je odgovor na smanjenje isporuka ruskog gasa „Severnim tokom“ za 40 odsto.

„Gasprom“ je 14. juna saopštio da je bio prinuđen da smanji isporuke gasa „Severnim tokom“ zbog neblagovremenog vraćanja gasnih turbina kompanije „Simens“ koje su bile na remontu u Kanadi. „Simens“ tvrdi da je turbinu za sada nemoguće vratiti u Nemačku iz Montreala zbog sankcija Kanade protiv Rusije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter