Izvor: Tanjug
08.12.2022 u 22:20
0

Šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba izjavio je da ukrajinska vlada sarađuje sa IAEA na stvaranju bezbednosne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje!

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da ukrajinska vlada sarađuje sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) na stvaranju bezbednosne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje.

Kuleba je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa slovačkim kolegom Rastislavom Kačerom u Kijevu, rekao da je Ukrajina ostala u bliskom kontaktu sa generalnim direktorom IAEA Rafaelom Grosijem, preneo je Gardijan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Naravno, svima nam je stalo da sve nuklearne elektrane, a ne samo Zaporoška, budu bezbedne. To je izuzetno teško postići bez zaustavljanja ruskih raketnih udara na teritoriji Ukrajine, ali mi idemo korak po korak napred, uz uzajamno razumevanje sa IAEA“, rekao je Kuleba.

Od početka rata u Ukrajini, nuklearna elektrana u Zaporožju izložena je granatiranju, a Moskva i Kijev se međusobno optužuju za napade.

Papa Franja zaplakao pred vernicima dok je govorio o patnji ukrajinskog naroda! (FOTO)

Granatiranje nuklearke u Zaporožju navelo je IAEA da zatraži demilitarizovanu bezbednosnu zonu oko elektrane.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter