Izvor: Tanjug
21.03.2023 u 14:05
0

„SPORAZUM O LOKALNOJ SAMOUPRAVI SRBA NA KiM REŠENJE I ZA NAGORNO-KARABAH“ Poruka šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Jermeniji

Ministasr spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je nakon razgovora sa jermenskim kolegom Araratom Mirzojanom u Moskvi da je narodu Nagorno-Karabaha potreban skup prava kakva su obezbeđena sporazumom o formiranju „organa lokalne samouprave kosovskih Srba“, koji je potpisan između Beograda i Prištine pre 10 godina.

Govoreći o situaciji u Nagorno-Karabahu nakon jučerašnjeg razgovora sa Mirzojanom, Lavrov je istakao važnost obezbeđivanja kvaliteta bilo kakvih postignutih sporazuma, navodeći primer sporazuma iz Minska u Ukrajini.

SPREČEN JOŠ JEDAN TERORISTIČKI NAPAD U BELORUSIJI: Zaplenjeno oružje i eksploziv- Lukašenko poziva na oprez!

Ukazao je na to da je prema tim spoorazumima trebalo da stanovnici istočnog dela Ukrajine koji govore ruski imaju pravo na školovanje na maternjem jeziku, kao i na očuvanje kulturnih, verskih i drugih veza sa sunarodnicima, prenosi jermenski portal Masispost.

-Približno ista prava su obezbeđena i sporazumom koji je potpisan između Beograda i Prištine pre 10 godina, u sporazumu o formiranju ‘organa lokalne samouprave kosovskih Srba’. Mislim da je narodu Karabaha potreban takav skup prava-rekao je Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter