Izvor: BSC Happy
03.02.2023 u 11:40
0

LAVROV O UZROKU UKRAJINSKOG SUKOBA: Nailazimo na razumevanje azijskih, južnoameričkih i afričkih zemalja

Sukob u Ukrajini je posledica dugogodišnje krize evropske bezbednosti, rekao je Lavrov.

Rusija nailazi na razumevanje za uzroke ukrajinskog sukoba većine azijskih, južnoameričkih i afričkih zemalja, izjavio je u petak ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Prema rečima Lavrova, tri četvrtine svetskih zemalja koje su zadržale dostojanstvo i nezavisnost nisu pristupile antiruskim sankcijama.

LAVROV ISKRENO: „Odnosi Rusije i Kine nikada u istoriji nisu bili ovako dobri kao sada“

– Oni su zauzeli izbalansiran stav o sukobu u Ukrajini, koji je posledica dugogodišnje krize evropske bezbednosti – rekao je Lavrov na sastanku komisije Jedinstvene Rusije o međunarodnoj saradnji i podršci sunarodnicima u inostranstvu.

– Aktivno smo objasnili sve faktore koji su na kraju doprineli ovakvoj situaciji. Nailazimo na razumevanje u našim redovnim kontaktima sa zemljama Afrike, Azije i Latinske Amerike.

Lavrov je primetio da u tom kontekstu Moskva aktivno razvija veze sa ovim zemljama u svim oblastima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Mi dosledno jačamo naše strateško partnerstvo sa Kinom, danas imamo najbolje odnose sa Pekingom u našoj istoriji. Paralelno, odnosi sa Indijom se razvijaju progresivno i veoma bogato – naglasio je ministar spoljnih poslova.

Premaministra spoljnih poslova Rusije, bliska i višestruka saradnja sa jugoistočnom Azijom napreduje, odnosi sa većinom azijskih zemalja, kao i rusko-afrička saradnja, generalno jačaju, uprkos pritiscima Zapada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter