Izvor: Tanjug
19.08.2022 u 14:47
0

SERGEJ RJABKOV NE PRIHVATA MOGUĆU SOLUCIJU: „Ukrajinsko rukovodstvo spremno da izazove drugi Černobilj…“

Rukovodstvo Ukrajine izgubilo je osećaj za realnost i, zarad svojih političkih ciljeva, spremno je da izazove drugi Černobilj u situaciji sa nuklearnom elektranom Zaporožje, izjavio je danas zamenik ministra spoljnih poslova Rusije – Sergej Rjabkov.

UKRAJINSKA NUKLEARNA KOMPANIJA „ENERGOATOM“ SMATRA: „Rusija želi da Zaporožje isključi s mreže…“

„Nesmotrenost sa kojom se naši protivnici igraju sa nuklearnom bezbednošću predstavlja pretnju najvećem nuklearnom objektu u Evropi sa potencijalnim rizicima za ogromnu teritoriju, ne samo uz ovu elektranu, već i daleko izvan ukrajinskih granica, na zapadu Ukrajine i dalje“, rekao je Rjabkov u intervjuu za TV kanal „Rosija-1“, a prenela je agencija TAS S.

Kako je rekao, to je dokaz da su ljudi potpuno izgubili osećaj za realnost i da su, zarad sopstvenih političkih i geopolitičkih ciljeva, spremni da izazovu drugi Černobilj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rjabkov je istakao da je prisustvo ruske vojske koja čuva nuklearnu elektranu garancija da se takav scenario neće ostvariti.

Nuklearka u Zaporožju, najveća u Evropi, od marta se nalazi pod ruskom kontrolom.

Nalazi se u blizini fronta, a poslednjih nedelja je više puta bila na udaru granata, što je izazvalo strah od nuklearne katastrofe.

Rusija i Ukrajina međusobno se optužuju za granatiranje tog postrojenja.

* Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter