Izvor: Kurir.rs/Mondo/Dejli mejl
20.12.2022 u 08:50
0

SERGEJ ŠOJGU DRŽAO DESNU RUKU U DŽEPU I SPORIJE SE KRETAO DO PALATE U MINSKU: Mnogi sumnjaju da je pre par meseci imao srčani udar!? (VIDEO)

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu šepao je u ponedeljak hodajući mermernim hodnicima palate u Minsku u Belorusiji, piše Dejli mejl i podseća da je Kremlj negirao da je Šojgu pre nekoliko meseci imao srčani udar.

ŠOJGU NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Obišao vojsku i zahvalio im se na uzornom izvršavanju zadataka

Ministar Šojgu, službeno zadužen za invaziju na Ukrajinu, držao je desnu ruku u džepu, a zvaničnog objašnjenja za njegovo neobično držanje nije bilo.

Šojgu se pridružio Putinu tokom njegove prve posete Minsku za tri godine, gde se sastao sa svojim saveznikom, beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Sa Putinom je u Minsk stigao i ministar odbrane, zbog čega se spekulisalo da će se Belorusija uskoro više uključiti u rat u Ukrajini.

Zvanično, razlog posete je jačanje ekonomskih veza između Rusije i Belorusije. Kremlj godinama pokušava da produbi integraciju sa Belorusijom, koja zavisi od Moskve za jeftinu naftu i kredite, ali se Lukašenko do sada opirao ujedinjenju sa Rusijom uprkos tome što je bio ključni saveznik u ratu u Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U aprilu su počele da kruže glasine o ministru Šojguu kada se činilo da je nestao, a neki su nagovestili da je doživeo ‘srčani udar’ – što je Kremlj kasnije negirao.

Neki izvori su rekli da ga je predsednik udaljio zbog njegovih neuspeha u ratu, dok je ruski tajkun u egzilu i Putinov neprijatelj Leonid Nevzlin (62) tvrdio da je Šojgu „ispao iz igre“ nakon što je doživeo „srčani udar“. „Šojgu je na intenzivnoj nezi“, tvrdio je tada Nevzlin, pozivajući se na svoje izvore u Moskvi.

Neki drugi izvori su tvrdili da mu je Putin naredio da upravlja vojnim operacijama iz nuklearnog bunkera na Uralu. Ranije ove godine pojavile su se tvrdnje da je Šojgua Putin „držao po strani“ i da mu se njegovi vojnici stalno rugaju, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane. Takođe su rekli da politički veteran, koji je bio ministar odbrane 10 godina, više nije Putinov poverenik i saveznik kakav je nekada bio.

Britansko Ministarstvo odbrane je 29. avgusta objavilo i sledeće: „Nedavni izveštaji nezavisnih ruskih medija tvrde da je zbog problema sa kojima se Rusija suočava u ratu protiv Ukrajine, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu sada marginalizovan u ruskom rukovodstvu.“

„Ruski oficiri i vojnici sa iskustvom u ratu verovatno rutinski ismevaju Šojgua zbog njegovog neefikasnog rukovođenja, zbog čega ruska vojska nije napravila nikakav veći napredak. Šojgu se verovatno dugo borio da prevaziđe reputaciju čoveka bez većeg vojnog iskustva, s obzirom da je najveći deo svoje karijere proveo u građevinskom sektoru i Ministarstvu za vanredne situacije“, rekli su oni.

Šojgu, čija je majka rođena u Ukrajini, radio je u građevinarstvu pre nego što je postao niži funkcioner u regionalnom ogranku Komunističke partije. Potom je imenovan za zamenika predsednika Državnog komiteta za arhitekturu i građevinarstvo Ruske Federacije, a kasnije 1991. godine postao je ministar za vanredne situacije, stekavši počasnu titulu generala. Postao je ministar odbrane 2012. i, zajedno sa Sergejem Lavrovom, dugo je važio za Putinovog najlojalnijeg saradnika.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter