Izvor: Sputnjik
31.12.2022 u 13:39
0

NAŠA POBEDA JE, KAO I NOVA GODINA, NEIZBEŽNA! Šojgu čestitao ruskim vojnicima predstojeće praznike

Sergej Šojgu je podsetio da se Rusija u protekloj godini suočila sa ozbiljnim iskušenjima

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu čestitao je vojsci Novu godinu sa porukom da je pobeda Oružanih snaga Rusije neminovna.

– U narednoj godini svima želim junačko zdravlje, snagu duha, pouzdane i odane drugove i, naravno, vedro nebo! Naša pobeda je, kao i Nova godina, neizbežna! – poručio je Šojgu.

On je podsetio da se u protekloj godini Rusija suočila sa ozbiljnim iskušenjima koja su izmenila uobičajeni tok vremena.

– Novu godinu dočekujemo u teškoj vojno-političkoj situaciji, kada pokušavaju da precrtaju našu slavnu istoriju i velika dostignuća, ruše spomenike pobednicima nad fašizmom i podižu na pijedestal ratne zločince, ukidaju i skrnave sve rusko – rekao je Šojgu.

LAVROV NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: Ukrajina da se demilitarizuje i denacifikuje ili će to rešiti ruska vojska!

U takvim uslovima, dodao je, predstojeći novogodišnji praznik nije samo narodna tradicija, nego dobija dublji smisao i postaje simbol nade u mirnu budućnost.

Herojski štiteći bezbednost Rusije, vojnici će dočekati 2023. godinu daleko od svojih porodica, rešavajući složene zadatke tokom specijalne operacije, rekao je ruski ministar.

– Nalazeći se na prvim linijama i položajima, na borbenom dežurstvu i u udaljenim krajevima svetskog okeana, vi danas ne štitite samo veliku istoriju Rusije, nego i njenu svetlu budućnost. Rusija stoji uz svakog od nas! – poručio je Šojgu.

On je zahvalio vojnicima na iskazanoj hrabrosti i junaštvu prilikom izvršavanja vojne dužnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Po rečima Šojgua, odlazeća godina će zauvek ući u vojnu istoriju otadžbine sa besmrtnim podvizima vojske, hrabrošću i junaštvom u borbi protiv neonacizma i terorizma.

– Uvek ćemo se sećati naših saboraca koji su se žrtvovali prilikom izvršavanja borbenih zadataka u ime spasavanja civila od genocida i nasilja samo za pravo da govore ruski. Sećanje na njih će zauvek živeti u srcima naroda Rusije – rekao je on.

Šojgu je posebno zahvalio lekarima, zaposlenima u vojnoj industriji, građevinarima, volonterima i svim građanima koji daju doprinos jačanju odbrambene sposobnosti zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter