Izvor: Tanjug
19.03.2023 u 08:51
1

SEVERNA KOREJA ISPALILA JOŠ JEDNU BALISTIČKU RAKETU: Seul: „Ovo je provokacija i neprijateljski čin!“

Ministar odbrane Japana Toširo Ino ocenio je da ponašanje Severne Koreje neprihvatljivo, jer ugrožava međunarodni mir i bezbednost.

Severna Koreja je lansirala danas sa svoje zapadne obale balističku raketu kratkog dometa (SRBM), saopštila je vojska Južne Koreje.

SEVERNA KOREJA LANSIRALA OPET BALISTIČKU RAKETU Seul: „Raketa letela 70 minuta na daljinu od 1.000 km i na visini od 6.000 km!“

U saopštenju združenog generalštaba južnokorejskih i američkih oružanih snaga saopšteno je da je raketa lansirana u 11.05 sati po lokalnom vremenu iz oblasti Tongčang-ri na zapadnoj obali Severne Koreje i da je projektil preleteo 800 kilometara pre nego što je pao u more, prenosi agencija Jonhap. U saopštenju se navodi da je u pitanju još jedna provokacija i neprijateljski čin Pjongjanga zbog tekućih zajedničkih vojnih manevara južnokorejskih i američkih oružanih snaga.

„Obaveštajne službe Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Države sprovode sveobuhvatnu analizu specifičnosti lansiranih raketa“, navodi se u saopštenju i poručuje da će saveznici izvesti svoju kombinovanu vojnu vežbu „visokim intenzitetom i temeljno“.

Južna Koreja i SAD su izrazile odlučnost da će održati maksimalnu borbenu gotovost u slučaju bilo kakvih provokacija Severne Koreje.

„Snažno osuđujemo seriju raketnih testiranja severnokorejskih balističkih projektila kao čin ozbiljne provokacije koja šteti miru i stabilnost ne samo na Korejskom poluostrvu, već i u celoj međunarodnoj zajednici. Reč je o jasnom kršenju rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“, navodi se u saopštenju združenog generalštaba i apeluje na Pjongjang da odmah obustavi sva raketna lansiranja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SEVERNA KOREJA ISPALILA JOŠ JEDNU BALISTIČKU RAKETU: Seul: „Ovo je provokacija i neprijateljski čin!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter