Izvor: Kurir.rs
24.03.2023 u 16:58
0

SEVERNA KOREJA NIKAD PONOSNIJA: Posle Rusije jedini imamo dron za izazivanje NUKLEARNOG cunamija! (FOTO)

Vest o testiranju podvodnog drona koji izaziva nukelarni cunami objavila je državna novinska agencija Severne Koreje KCNA da je dron nazvan "Podvodna bespilotna letelica" izvela nukelarni napad.

Severna Koreja slavodobitno je saopštila u petak da je uspešno testirala podvodni dron koji je sposoban da nosi nuklearnu bojevu glavu koja bi mogla da izazove radioaktivni cumnami.

APOKALIPSA, SADA!: Severna Koreja lansirala još krstarećih raketa!

Ova vest u Aziji odjeknula je kao bomba kada su se pojavile forografije podvodne eksplozije negde na otvorenom moru. Zapadni analitičari smatraju da za ovu tvrdnju nema dokaza i da je u pitanju propaganda.

Vest o testiranju podvodnog drona koji izaziva nukelarni cunami objavila je državna novinska agencija Severne Koreje KCNA da je dron nazvan „Podvodna bespilotna letelica“ izvela nukelarni napad.

Severnokorejski mediji slavodobitno su saopštili da je Kimd Džong Un, predsednik Severne Koreje lično predvodio test smiulacije napada podvodnog nukelarnog oružja.

Naravno, ne pravi, ali njegovu simulaciju i da je testiranje obavljeno od 21-23 marta u vodama na istoku zemlje, odnosno 59 sati pre simulacije detonacije bojeve glave.

„Misija podvodnog nukelarnog strateškog oružja je tajna infilitracija među udarne pomorske snage napadača, napad na njegove luke izazivanjem nukelarne eksplozije i nukelarnog cunamija, koji bi razorio infrastrukturu i potopio brodove, navela je državna novinska agencija KCNA.

Takođe severnokorejski mediji navodi da Severna Koreja ovo oružje razvija i testira od 2012. godine i da je u poslednje dve godine obavljeno više od 50 različitih testova.

Uprkos tvrdnjama analitičara da je u pitanju i dalje propaganda, ako se ispostavi tačno ova zemlja će biti druga po redu koja je navodno razvila nuekalrni podbvodni dron. Prva je to bila Rusija i to 2018. godine, kada je slavodobitno izjavila da imaju podvodno oružje sudnjeg dana Status -6 „Posejdon.

Status -6 „Posejdon“ nukelarni torpedo

Priča o podvodonom dronu pod imenom Status -6 „Posejdon“ pojavila se 2016 godine kroz jednu fotografiju tokom zasedanja visoke ruske vojne delegacije. Tada je kamera uhvatila plan koji je držao jedan ruski oficir, a na kome se videlo nepoznato oružje koje je izgledalo kao torpedo. Tad je u medijima prikazana slika da Rusija razvija prvo novi torpedo, a kasnije se tvrdilo da je to mešavina ruske polupodmornice-polurakete, koja će predstavljati ozbiljnu opasnost za američke ratne i ostale luke.

Neki bivši američki visoki oficiri Status-6 je najneodgovornije oružje Putinove Rusije jer nuklearnom eksplozijom može izazvati razaranje i plimni talas.

Tri godine kasnije Rusija je u januaru 2018. objavila da ima podvodni dron koji može da nosi nuklearnu bojevu glavu od 100 kilotona.

Ruski podvodni dron Ocean Multipurpose System Status-6, poznat pod nadimkom Kanyon, testiran je u novembru 2016. godine. prema dostupnim podacima Status-6 može se pohvaliti „maksimalnim radijusom od 6200 milja ( oko 10.000 kilometara), brzinom većom od 56 čvorova, kao i spuštanjem na oko 3280 stopa (999 metara) ispod površine mora“.

Konstruktor ovog univerzalnog podvodnog drona je konstrukcioni biro Rubin, jedan od, najvećih proizvođača podmornica u Rusiji. Podvodni dron napravljen je za lansiranje sa najmanje dve različite klase nuklearnih podmornica, nova specijalno konstruisana klase Belogorod i sa napadne nuklearne podmornice klase Oskar, koja istovremeni može da nosi četiri Status-6 drona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter