Izvor: Alo.rs
31.05.2023 u 16:03
1

SI ĐINPING ZABRINUT, HITNO SE OGLASIO: „Moramo da se spremimo na najgore“

Kineski lider Si Đinping pozvao svoje najviše zvaničnike nacionalne bezbednosti da budu spremni za "najgore scenarije".

Istovremeno, vladajućoj Komunističkoj partiji je naloženo da pojača napore da se suprotstavi svim uočenim unutrašnjim i spoljnim pretnjama.

– Složenost i teškoća pitanja nacionalne bezbednosti s kojima se sada suočavamo značajno su porasli, rekao je Si na sastanku stranačke Komisije za nacionalnu bezbednost, a prenijela je državna novinska agencija Sinhua.

Dodao je da se moraju pridržavati razmišljanja o najgorem scenariju i da se pripreme da se podvrgnu velikim testovima “jakih vetrova, pa čak i opasnih olujnih mora”.

KINA SAOSEĆA SA SRBIJOM! Si Đinping uputio pismo saučešća predsedniku Vučiću

Ova najnovija i stroga uputstva Sija, najmoćnijeg kineskog lidera u poslednjih nekoliko decenija, stižu u trenutku kada se Peking suočava s mnoštvom izazova.

Jednu od njih Si je nazvao „složenom i teškom“, rekavši da Kina mora da ubrza modernizaciju svog nacionalnog bezbednosnog sistema i sposobnosti, s fokusom na to da ih učini efikasnijim u „stvarnoj borbi i praktičnoj upotrebi“.

Također je pozvao Kinu da unapredi obrazovanje o nacionalnoj bezbednosti i poboljša upravljanje bezbednosnim podacima i razvoju veštačke inteligencije.

Od dolaska na vlast pre deset godina Si je napravio nacionalnu bezbednost ključnom paradigmom koja prožima sve aspekte kineskog upravljanja, kažu stručnjaci.

Proširio je koncept nacionalne bezbednosti kako bi pokrio sve od politike, ekonomije, odbrane, kulture i ekologije do sajber prostora.

Takođe, pod Sijevim pojmom „sveobuhvatne nacionalne bezbednosti „, Kina je uvela niz zakona kako bi se zaštitila od uočenih prijetnji, uključujući zakone o borbi protiv terorizma, kontrašpijunaži, stranim nevladinim organizacijama, nacionalnim obaveštajnim službama i sigurnosti podataka.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SI ĐINPING ZABRINUT, HITNO SE OGLASIO: „Moramo da se spremimo na najgore“”

  1. Štaće čovek mora biti zabrinut za svoju zemlju ovo je više ludilo u svetu zaustavite više rat da svi narodi žive normalno i da nam deca žive u miru…….

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter