Izvor: Sputnjik
03.02.2023 u 07:45
2

SIJARTO PORUČIO AMBASADORU SAD DA SE NE MEŠA: Njegovo mišljenje je nevažno!

Sijarto poručio Presmanu da se ne meša u unutrašnje poslove zemlje.

Ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto prokomentarisao je izjavu američkog ambasadora Dejvida Presmana koji je kritikovao stavove Budimpešte o antiruskim sankcijama, poručivši mu da se ne meša u unutrašnje poslove zemlje.

Sijarto je istakao da je mišljenje predstavnika Sjedinjenih Američkih Država „potpuno nevažno“, jer Presman „nema veze“ sa unutrašnjim političkim procesima u Mađarskoj, a mešanje u njih „nije njegov posao“.

„Kada primamo ambasadore, mi to shvatamo bukvalno: mi primamo ambasadore. Smatramo da su to ljudi koji su poslati ovamo radi unapređenja i razvoja odnosa dve zemlje, zasnovanih na uzajamnom poštovanju“, naglasio je ministar.

SIJARTO JASNO STAVIO DO ZNANJA DA MAĐARSKA NE ODUSTAJE OD RUSIJE: „Nećemo podržati sankcije koje ograničavaju nuklearnu saradnju“

Prema njegovim rečima, „epoha guvernera i regenata“, poslatih da bi govorili državama kako da žive se završila.

„Niko spolja ne može da nas upućuje kako da živimo i zato je nevažno šta državljanin druge zemlje, uključujući ambasadora, misli o unutrašnjim političkim procesima u Mađarskoj“, ocenio je Sijarto.

On je dodao da su akcije mađarske Vlade rukovođene isključivo nacionalnim interesima.

Ranije je Presman optužio mađarske vlasti za „suprotstavljanje“ evropskim sankcijama Rusiji.

Prethodno je portparolka mađarske Vlade Aleksandra Sentkiralji saopštila da su rezultati nacionalnih konsultacija u Mađarskoj, na kojima su se građani zemlje izjašnjavali o sankcijama protiv Rusije, pokazali da je 97 odsto stanovnika protiv antiruskih sankcija Evropske unije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “SIJARTO PORUČIO AMBASADORU SAD DA SE NE MEŠA: Njegovo mišljenje je nevažno!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter