Izvor: BSC Happy
23.01.2023 u 17:41
0

SKANDAL U UKRAJINSKOM MINISTARSTVU ODBRANE: Zelenski se drži za glavu – najavio hitne mere!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u nedelju da je, korupcija koja je bila hronični problem zemlje bačena u drugi plan zbog rata. On je najavio da to više neće tolerisati i obećao predstojeće ključne odluke o njenom iskorenjivanju.

Obećanje Zelenskog došlo je usred navoda o korupciji na višem nivou, uključujući izveštaj o sumnjivim praksama u vojnim nabavkama.

KINA I RUSIJA OSTVARUJU SVOJE CILJEVE: Saradnja bez presedana, evo oko čega su se dve sile dogovorile

-Želim da ovo bude jasno: više neće biti povratka na ono što je bilo u prošlosti, na način na koji su živeli razni ljudi bliski državnim institucijama“, rekao je Zelenski.

Ukrajina ima dugu istoriju neobuzdane korupcije i nestabilnog upravljanja.  Ukrajina se tako našla na 122 mestu u svetu po korpuciji od ukupno 180 zemalja. P

EU je antikorupcijske reforme učinila jednim od svojih ključnih uslova za članstvo Ukrajine nakon što je Kijevu prošle godine dala status kandidata.

Zelenski jenajavio da će već u ovoj nedelji doneti značajne odluke u vezi sa ovim gorućim ukrajisnkim problemom.

-Odluke su već donete. Ne želim da ih u ovom trenutku iznosim u javnost, ali će sve biti fer-rekao je Zelenski.

Zelenski je rekao da je njegova vlada prihvatila ostavku zamenika ministra nakon istrage o navodima da je primio mito.

NEMAČKA SPREČILA DRŽAVNI UDAR I GRAĐANSKI RAT! Podignuta optužnica protiv pet osoba za veleizdaju

On nije identifikovao zvaničnika, ali novinski izveštaji kažu da je vršilac dužnosti zamenika ministra regionalnog razvoja Vasil Lozinski uhapšen zbog optužbi za primanje mita.

Ponovljeni fokus na korupciju uključio je i ministra odbrane Oleksija Reznikova nakon što su novine objavile da je vojska navodno obezbeđivala hranu po nerealno visokim cenama.

Reznikovo ministarstvo opisalo je navode kao „lažne“, a od parlamentarne komisije je zatraženo da se čitav slučaj ispita.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter