Izvor: Sputnik Srbija
24.06.2022 u 12:12
0

SKANDALOZNO: NEMAČKA NACIONALIZUJE „SEVERNI TOK 2“ I SKIDA GA SA RUSKOG GASOVODA?! Federalna vlada već pravi planove

Nemačko Ministarstvo finansija razmatra mogućnost eksproprijacije dela „Severnog toka 2“ na teritoriji Nemačke, piše „Špigel“ pozivajući se na izvore u Ministarstvu.

„Federalna vlada proučava da li treba izvršiti eksproprijaciju dela gasovoda koji se nalazi na teritoriji Nemačke i odseći je od ostatka gasovoda a zatim cevi koje vode sa kopna u more povezati sa mobilnim terminalom za tečni gas“, piše list.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U članku se navodi da je problem u tome što ohlađeni gas kupljen ne od Rusije nego od drugih snabdevača mora nekako da stigne u cevi.

NEMAČKOJ PREDSTOJI TALAS POSKUPLJENJA: Moguća potpuna obustava isporuke gasa Severnim tokom 1

Dva planirana terminala za tečni gas u Vilhelmshafenu i Brunsbitelu neće skoro biti gotova. Potrebno je više terminala, posebno jedan u Baltičkom moru kako bi se bolje gasom snabdevala istočna i posebno južna Nemačka, uključujući Bavarsku, navodi „Špigel“ .

Podsetimo, nakon što je Rusija pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini nemački kancelar Olaf Šolc je naložio Ministarstvu ekonomije zemlje da preduzme „neophodan administrativni korak“ kojim bi se odmah poništila sertifikacija „Severnog toka 2“.

Reč je o povlačenju dokumenta iz Ministarstva, na osnovu kojeg je Federalna agencija za mreže vršila sertifikaciju operatora gasovoda.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter