Izvor: Kurir.rs
18.03.2023 u 09:28
1

OVO JE AMERIČKI LOVAC SLEDEĆE GENERACIJE: Budući F-18 SH, ima opcije sa posadom ili bez nje!

Iako nema jasnoće šta će biti „kvoterbek“ američke mornarice, analitičari pomno prate izjave u Vašingtonu na tu temu.

Sledeća generacija naslednika F/A-18 Super Horneta američke mornarice mogla bi da bude razvijena u dve verzije ili da mu omogući da se koristi u dva režima. To je verzija sa posadom i bez posade režim lovca F/A-XX.

ODLUKU DONEO LIČNO BAJDEN: Herš tvrdi da je američka mornarica postavila eksploziv ispod „Severnog toka 2“!

SAD su rano u razvoju F/A-XX. Vašington trenutno traži dodatnih 1,53 milijarde dolara iz budžeta. Toliko je planirano za razvoj lovca sledeće generacije. Ministarstvo mornarice SAD traži ovaj budžet kao deo svog predloga budžeta za fiskalnu 2024. godinu.

Očekuje se da će novi avion zameniti flotu F/A-18E/F Super Hornet. Mnoge karakteristike Stealt F/A-XX ostaju nejasne, ali će avion verovatno postati “kvoterbek” američke mornarice za buduće operacije nosača aviona.

Iako nema jasnoće šta će biti „kvoterbek“ američke mornarice, analitičari pomno prate izjave u Vašingtonu na tu temu. Evo, na primer, kontraadmiral Gregori Haris dao je izjavu koja je izazvala prve spekulacije. „Kada sada pogledamo, Next Generation Air Domination je porodica sistema sa platformom sa posadom ili bez posade, F/A-XX.

To je deo sa fiksnim krilima iz porodice sistema Air Domination sledeće generacije“, rekao je načelnik Uprave za vazdušni rat Komande mornaričkih snaga.

Ova izjava je stara, iz 2021. Ali ponovo postaje aktuelna nakon što je američka mornarica zvanično zatražila novac iz budžeta za novi lovac. Zapravo, ovo je prvi dokaz da Pentagon razmišlja o tome da li ovaj lovac ne treba razvijati u dve verzije – sa posadom i bez posade. Ili kao jedna platforma, ali u dva režima rada.

Odvojeno od istoimenog programa Ratnog vazduhoplovstva SAD, projekat američke mornarice Next Generation Air Domination [NGAD] uključuje F/A-XX kao komponentu. Međutim, detalji NGAD programa mornarice su još uvek nejasni.

OSTARELI HORNETI F-18

Novi avion F/A-XX zameniće stare modele F-18 američke mornarice. Nedavno objavljen izveštaj Kancelarije za budžet američkog Kongresa otkrio je da se flota lovaca Super Hornet američke mornarice, koja je predstavljena kasnih 1990-ih, propadala brže od flote F-18 Hornet koja joj je prethodila.

Moderniji od prethodnih modela Hornet, Super Hornet imaju niže stope upotrebljivosti od F/A-18C/D u poređenju sa sličnim godinama, prema CBO analizi.

Prošle godine, mornarica je objavila da radi na tome da izbegne nedostatak borbenih aviona do 2030. Služba želi da popuni svaku prazninu u avionu. To znači da će F-35C Joint Strike Fighter, budući F/A-XX NGAD lovac sa posadom i postojeći F/A-18E/F Super Hornets dobiti dodatnih 4.000 sati leta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OVO JE AMERIČKI LOVAC SLEDEĆE GENERACIJE: Budući F-18 SH, ima opcije sa posadom ili bez nje!”

  1. To je stara kanta,bez posade HAHAHA,ISTO KO ŠTO SU NAPRAVILI HIPERSONIČNE RAKETE KOJE NE LETE,F-35 NESMEŠ DA NAORUŽAŠ JER NEMOŽE DA POLETI,DVE RAKETE IM TREBAJU DA SRUŠE BALON,ŠTA DALJE PRIČATI,AMERI

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter