Izvor: Sputnik Srbija
14.06.2022 u 14:19
0

SNAGE LNR I RUSKE SNAGE SPREMAJU EVAKUACIJU CIVILA IZ „AZOTA“: Ukrajinci naterali ljude da pređu u fabriku kako bi ih iskoristili kao „živi štit“

Vojnici Rusije i Luganske Narodne Republike spremni su da u sredu evakuišu civile koji su zatočeni u hemijskom kombinatu „Azot“ u Severodonjecku, rekao je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

„Rukovodeći se humanim principima, Oružane snage Rusije i odredi Luganske Narodne Republike su spremni da sprovedu humanitarnu operaciju evakuisanja civila. Zbog toga se od 08.00 do 20.00 sati (po moskovskom vremenu) 15. juna otvara humanitarni koridor u u pravcu severa, ka gradu Svatovo u LNR“, rekao je Mizincev novinarima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

General je podsetio na to da su ukrajinski nacionalisti prilikom povlačenja iz Severodonjecka primorali na stotine civila da iz grada pređu u fabriku „Azot“ da bi ih iskoristili kao „živi štit“.

Prema njegovim rečima, zahtev Kijeva da se otvori humanitarni koridor prema Lisičansku, jedinom većem gradu u LNR koji je i dalje pod kontrolom ukrajinskih snaga, Ministarstvo odbrane Rusije ocenjuje kao pokušaj da se preostali borbeni odredi iz kombinata „Azot“ izvuku pod okriljem humanitarne akcije, nalik na „marijupoljski scenario“.

PESKOV O BRITANSKIM STRANIM PLAĆENICIMA: NIKO NAM SE NIJE OBRAĆAO IZ LONDONA! „Treba se obratiti vlastima zemlje čiji je sud izrekao presudu, a to nije Rusija“

„Procenjujemo da ukrajinska strana, koja je svesna bezizlaznog položaja svojih oružanih formacija, pod izgovorom navodnog spasavanja civila, pokušava da iz obruča izvuče preostale odrede. Tu su očigledne sve naznake ‘marijupoljskog scenarija’“, rekao je Mizincev.

On je objasnio da je evakuacija civila u pravcu Lisičanska nemoguća zbog toga što je ukrajinska vojska u ponedeljak srušila jedini most preko reke Severski Donjec u pravcu tog grada.

General je savetovao pripadnicima ukrajinskih nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima koji se nalaze u „Azotu“ da od 15. juna u 08.00 sati prekinu sva borbena dejstva i da puste sve civile da izađu humanitarnim koridorom, kao i da „prekinu besmisleni otpor i da polože oružje“.

General je istakao da Rusija svim ukrajinskim vojnicima koji se nalaze u „Azotu“, a koji se budu predali, garantuje život i postupanje u skladu s normama Ženevske konvencije.

„Praktična spremnost ukrajinske strane za početak humanitarne operacije biće označena podizanjem belih zastava“, rekao je Mizincev i dodao da je to preko operativnih kanala poručeno vicepremijerki Ukrajine Irini Vereščuk.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter