Izvor: TANJUG
26.10.2022 u 13:24
0

ŠOJGU RAZGOVARAO SA SINGOM: Ruski ministar je preneo indijskom kolegi zabrinutost zbog moguće provokacije Ukrajine „prljavom bombom“

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je tokom telefonskog razgovora sa ministrom odbrane Indije Rajnatom Singom izrazio zabrinutost zbog navodnih namera Kijeva da upotrebi „prljave bombe„, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Ministar Šojgu preneo je indijskom kolegi svoju zabrinutost zbog mogućih provokacija Ukrajine upotrebom „prljave bombe“-navodi se u saopštenju. 

Sing je svom ruskom kolegi rekao da nuklearno oružje ne bi trebalo da koristi nijedna strana u ratu u Ukrajini, navodi se u saopštenju indijske vlade, prenosi Rojters.

-Perspektiva upotrebe nuklearnog ili radiološkog oružja je u suprotnosti sa osnovnim nacelima čovečanstva- rekao je Sing i naglasio potrebu za brzim rešavanjem sukoba kroz dijalog i diplomatiju.

Rusko vojno ministarstvo je 23. oktobra izvestilo o telefonskim razgovorima u Ukrajini između ministra odbrane Sergeja Šojgua i šefa Pentagona Lojda Ostina.

Kako je Ministarstvo ranije saopštio, Šojgu je telefonskim razgovorima zabrinutost već izrazio ministrima odbrane Francuske, Turske i Velike Britanije.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je juče da su tvrdnje Moskve o planovima Kijeva da upotrebi prljave bombe netačne i da ne postoje planovi za razvoj takvog oružja.

Kaže da takva konstatacija Rusije ukazuju da sama Moskva namerava da koristi „prljavu bombu“ i da traži opravdanje, prenosi Rojters.

Predsednik SAD Džozef Bajden upozorio je juče Moskvu da ne koristi nuklearno oružje, nakon što je Rusija saopštila Ujedinjenim nacijama da veruje da Ukrajina planira da upotrebi „prljavu bombu“. 

-Rusija bi napravila neverovatno ozbiljnu grešku da upotrebi taktičko nuklearno oružje- istakao je, između ostalog, Bajden.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter