Izvor: Sputnik Srbija
22.07.2022 u 17:46
0

ŠOJGU: Rusija je predložila pomorski humanitarni koridor kojim komercijalni brodovi mogu bezbedno da plove do crnomorskih luka koje kontroliše Ukrajina i nazad

U Istanbulu su potpisana dva dokumenta za rešavanje problema isporuka hrane i đubriva na svetska tržišta, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Želim da istaknem da su ovi dokumenti međusobno povezani i predstavljaju jedinstven paket“, rekao je ministar za televiziju „Rusija 24“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je objasnio da „prvi dokument – memorandum – podrazumeva uključivanje UN u ukidanje različitih ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta. Drugi dokument definiše algoritam za izvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda iz crnomorskih luka koje kontroliše Ukrajina“, dodao je Šojgu.

ERDOGAN SE NADA BRZOM MIRU U UKRAJINI: „Ovaj sastanak je važan i istorijski! On sprečava rizik od gladi i prehrambene krize u svetu“

Kako je naveo, osnova drugog dokumenta je algoritam koji je predložila Rusija, a koji uključuje, između ostalog, pomorski humanitarni koridor kojim komercijalni brodovi mogu bezbedno da plove do crnomorskih luka koje kontroliše Ukrajina i nazad.

Prema potpisanom dogovoru, na ulazu i izlazu iz Crnog mora vršiće se inspekcija oružja na brodovima namenjenim izvozu ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, naveo je Šojgu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter