Izvor: Tanjug
21.03.2023 u 19:21
0

ŠOJGU ZABRINUT: „Sve manje koraka do nuklearnog sukoba“

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu upozorio je danas da najava Velike Britanije da će Ukrajini obezbediti municiju sa osiromašenim uranijumom znači da je preostalo „sve manje koraka“ do nuklearnog sukoba.

– NIje slučajnost što pominjem korake. Sve je manje koraka“, rekao je Šojgu obraćajući se novinarima, odgovarajući na pitanje da li plan da se Ukrajini obezbedi municija sa osiromašenim uranijumom „gura svet korak bliže ka nuklearnom sukobu.

NAJGORA VEST ZA UKRAJINU! ŠOJGU IZDAO HITNO NAREĐENJE! „Krenite odmah, ovo nema niko…“

Prethodno je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala „jugoslovenskim scenarijem“ planove Velike Britanije da prebaci granate s osiromašenim uranijumom u Ukrajinu. „Jugoslovenski scenario.

– Ove granate ne samo da ubijaju, već inficiraju životnu sredinu i izazivaju onkološka oboljenja kod ljudi koji žive na ovim prostorima, navela je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je ocenila da je „naivno verovati da će žrtve postati samo oni protiv kojih će to biti upotrebljeno“.

– U Jugoslaviji su, pre svega, stradali vojnici NATO, posebno Italijani. Zatim su dugo pokušavali da od NATO dobiju nadoknadu za izgubljeno zdravlje. Ali njihovi zahtevi su odbijeni. Kada će se probuditi u Ukrajini? Ne govorim o zavisnicima u Kijevu. Već o onima koji su još u stanju da razmišljaju. Njihovi dobročinitelji ih truju, poručila je Zaharova.

Zamenica britanskog ministra odbrane Anabel Goldi ranije je rekla da će, pored isporuke borbenih tenkova „čelendžer 2“ Ukrajini, Velika Britanija Kijevu isporučivati municiju, uključujući granate koje sadrže osiromašeni uranijum.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter