Izvor: Tanjug
25.02.2023 u 19:51
1

NEMAČKI KANCELAR ŠOLC TRAŽI PODRŠKU INDIJE: „Dopustite nam da izolujemo Rusiju!“

Nemački kancelar Olaf Šolc zatražio je danas od indijskog premijera Narendre Modija da Indija podrži, ili bar da ne blokira napore Zapada da izoluje Rusiju zbog razornog rata protiv Ukrajine.

Nakon razgovora sa indijskim premijerom Šolc je naglasio da su zbog rata u Ukrajini zemlje u razvoju negativno pogođene nestašicom energije i hrane, izrazivši nadu da će Indija pomoći da se osiguraju kritične zalihe hrane za ugrožene zemlje Azije, Afrike i Amerike, preneo je AP.

NEMA „ZIME“ ZA RUSKU EKONOMIJU: Rusija i posle godinu dana uspešno odoleva zapadnim sankcijama

Modi nije odstupio od svog opreznog pristupa, rekavši da Indija želi da se sukob okonča dijalogom i diplomatijom.

-Indija je spremna da pruži svoj doprinos svakoj mirovnoj inicijativi -dodao je premijer Modi, ali se uzdržao od bilo kakvih otvorenih kritika na račun Rusije s obzirom da je Moskva glavni dobavljač oružja, nafte i drugih prozvoda za Indiju.

KRAJ AMERIČKOG SNA? Građani SAD sve manje troše i teško podnose skupoću

Šolc je rekao da je ratom Rusije protiv Ukrajine „prekršen fundamentalni princip za koji se svi zalažu – da se granice ne menjaju primenom nasilja“.

Nešto kasnije, u razgovoru sa nemačkim novinarima, nemački kancelar je rekao da su on i Modi razgovarali o ratu u Ukrajini „veoma opširno i veoma intenzivno“, ali je odbio da precizira o čemu je bilo reči navodeći poverljivu prirodu razgovora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NEMAČKI KANCELAR ŠOLC TRAŽI PODRŠKU INDIJE: „Dopustite nam da izolujemo Rusiju!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter