Izvor:
09.01.2023 u 09:48
0

ŠOLC OSUĐUJE: „Neredi Bolsonarovih pristalica ugrožavaju demokratiju“

Nemački kancelar Olaf Šolc osudio je danas nerede koje su izazvale pristalice bivšeg predsednika Brazila, ultra-desničara Žaira Bolsona.

Nemački kancelar ocenio je da koordinirani upad u institucije u Braziliji predstavljala atak na demokratiju koji ne može biti tolerisan.

– Nasilni napadi na demokratske institucije su napad na demokratiju koji se ne može tolerisati, objavio je Šolc na svom Tviter nalogu i naveo da Nemačka stoji uz aktuelnog predsednika Luisa Inasija Lule da Silva, prenose mediji.

NEMAČKA ŠALJE PATRIOT U UKRAJINU: Posle razgovora Šolca i Bajdena, Kijev dobija guseničare Marder i bateriju PVO sistema!

Sudija Vrhovnog suda Brazila Aleksandar de Moraes odlučio je sinoć da suspenduje guvernera Brazilije Ibaneiza Roša na 90 dana, navodeći da je odgovoran za bezbednosne propuste koji su omogućili pristalicama bivšeg predsednika Bolsonara da izvrše upade u zgrade federalne vlade Brazila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pre odluke o suspenziji, guverner Roša je izjavio da je najmanje 400 ljudi uhapšeno posle upada u ključne vladine zgrade u Braziliji, poručivši da će krivci „platiti za počinjene zločine“, preneo je Si-En-En.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter