Izvor: tanjug
20.12.2022 u 15:20
0

„ŠPANIJA NEĆE PODRŽATI KANDIDATURU TZV. KOSOVA U EU!“: Jasna poruka Navara u ime španske vlade

Državni sekretar Španije za Evropsku uniju Paskal Navaro izjavio je danas da vlada te države neće podržati kandidaturu tzv. Kosova u EU, jer ne priznaje nezavisnost te teritorije i da će zbog toga glasati protiv bilo kakve proceduralne odluke i davanja statusa kandidata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Španija ne priznaje nezavisnost Kosova, stoga će glasati i protiv bilo kakve proceduralne odluke i protiv davanja statusa kandidata Kosovu- rekao je Navaro pred komisijom za EU u Senatu, prenosi portal  „notimerika“ (notimerica.com).

Navaro je rekao da nakon što je tzv. Kosovo zvanično predalo zahtev za članstvo Češkoj kao predsedavajućoj EU, ali pretpostavlja da će u proceduru ući za vreme švedskog predsedavanja Savetom EU od januara iduće godine.

Kako je rekao, treba da usledi i mišljenje Evropske komisije, a zatim da se o tome raspravlja u Savetu za opšte poslove i da se konačno odlučuje u Evropskom savetu.

-Vlada neće podržati kandidaturu u sadašnjim okolnostima i taj stav se nije promenio- istakao je Navaro. 

Španija je jedna od pet zemalja EU, uz Grčku, Kipar, Rumuniju i Slovačku, koje ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter