Izvor: BSC HAPPY
03.02.2023 u 17:35
0

ŠPIJUNSKI BALON ILI NLO? Amerikanci zbunjeni prizorom na nebu- prva sumnja pala na KINU! (FOTO)

Amerikanac  Č.D. se spremao da napusti posao kada je primetio nešto za šta je mislio da bi mogla biti zvezda ili čak NLO.

Ispostavilo se da je to špijunski balon koji lebdi visoko iznad Sjedinjenih Država.

Pentagon je u četvrtak izvestio da je špijunski balon za koji se sumnja da je kineski leteo je iznad zemlje nekoliko dana.

Kina kaže da proverava američke navode.

Svedokova radoznalost je bila podstaknuta i time što je aerodrom u Bilingsu u Montani bio u pripravnosti, a vojska mobilisana, uključujući  i borbene avione F-22, u slučaju da predsednik Džo Bajden naredi da se obori balon.

-Samo nekoliko minuta ranije video sam neke novinske izveštaje o nekim ograničenjima vazdušnog prostora ovde u Bilingsu, pa sam pomislio da je to malo sumnjivo-rekao je svedok za Rojtersu.

-Gledao sam kroz prozor kao i inače, i slučajno sam ga krajičkom oka primetio i u početku sam pomislio da je to zvezda, ali je objekat bio prevelik da bi bio zvezda.

Sa svog prilaza u Bilingsu, on je snimio slike balona – koji je američki stručnjak za odbranu opisao kao veličinu kao tri autobusa koji lete visoko u stratosferi iznad visine na kojoj krstare komercijalni avioni.

-Neću lagati. Prvo sam mislio da je ovo NLO. Zatim sam pomislio da je Elon Maskovo maslo. Ipak se radilo samo o običnom kineskom špijunskom balonu! rekao  je on na Tviteru.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekao je da Peking nema nameru da naruši kopnenu teritoriju i vazdušni prostor bilo koje suverene zemlje. I sama Kina se često žalila na nadzor od strane Sjedinjenih Država, uključujući njihovo raspoređivanje brodova ili aviona u blizini kineskih vojnih vežbi.

Sjedinjene Države su preuzele nadzor balona kada je ušao u vazdušni prostor SAD i posmatrale ga pilotiranim američkim vojnim avionom, rekao je američki zvaničnik.

Američki vojni komandanti su na kraju savetovali da ne obaraju balon zbog rizika po bezbednost od krhotina, rekao je američki zvaničnik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter