Izvor: BSC HAPPY
03.02.2023 u 18:15
0

„ŠPIJUNSKI BALON“ NAPRAVIO POMETNJU, PREGOVORI UGROŽENI: Američki državni sekretar odložio posetu Kini

Planirana poseta američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kini sledeće nedelje biće odložena zbog situacije sa "špijunskim balonom" koji je praćen u vazdušnom prostoru SAD, saopštili su američki mediji.

Tačni datumi posete nisu saopšteni. Međutim, prema izvorima medija, to je trebalo da se održi od 5. do 6. februara.

Izvori su rekli da Sjedinjene Države nisu voljne da preteraju kada je reč o situaciji sa „špijunskim balonom“, ali i strahuju da bi mogao uticati na pregovore u slučaju da se održe sledeće nedelje, kako je prvobitno planirano.

BLINKEN U POSETI IZRAELU UZ JASAN STAV: „Odgovornost je svakog da preduzme korake kako bi smirio napetosti, a ne da ih rasplamsava“!

Ranije je sekretar za štampu američkog Ministarstva odbrane General Pat Rajder rekao je da je vazdušni objekat, za koji se pretpostavlja da je kineski špijunski balon, primećen kako se kreće na severu zemlje. Prema njegovim rečima, balon „trenutno putuje na visini znatno iznad komercijalnog vazdušnog saobraćaja i ne predstavlja vojnu ili fizičku pretnju ljudima na zemlji.

Ministarstvo odbrane SAD je takođe istaklo da je opasno oboriti balon zbog njegove velike veličine.

Portparol je dodao da je nakon što je balon otkriven, američka vlada odmah delovala.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova pojasnio da je dirižabl iz Kine.

– To je civilni vazdušni brod koji se koristi za istraživanja, uglavnom u meteorološke svrhe, rekao je on.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter