Izvor: Kurir.rs
17.05.2023 u 19:02
0

BAJDEN S TEŠKOM MUKOM PODVIO REP? „Sporazum o budžetu ćemo postići, SAD će platiti svoj dug“

Dug savezne vlade trenutno iznosi 31,4 biliona dolara.

Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je danas da je uveren da će on i kongresmeni Republikanske i Demokratske strane postići sporazum o budžetu, te da će Vlada SAD platiti svoj dug.

BAJDEN REŠIO DA RAZORUŽA TEKSAS: Menja zakone o KONTROLI ORUŽJA posle MASAKRA u Dalasu!

Bajden je dodao da će se pregovarači sastati danas, kao i da će on biti u bliskom kontaktu sa njima, prenosi Rojters.

„Ujedinićemo se jer nemamo alternativu. Da budemo jasni, ovi pregovori se odnose na okvire budžeta, a ne na pitanje da li ćemo platiti dugove ili nećemo“, rekao je predsednik SAD.

On je istakao da su se lideri obe stranke složili oko toga da neće dozvoliti da SAD dođu u situaciju da ne mogu da plate svoje dugove. Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorila je ranije da bi Vlada SAD mogla ostati bez novca do 1. juna ako Kongres ne uspe da podigne ili suspenduje gornju granicu duga.

Dug savezne vlade trenutno iznosi 31,4 biliona dolara.

Dostizanje gornje granice duga značilo bi da američka vlada više nije u mogućnosti da pozajmljuje novac i, istovremeno, bi je dovelo u situaciju da ne može da otplati dug, što bi uzdrmalo globalna finansijska tržišta i srušilo poverenje u Ameriku kao globalnog poslovnog partnera, navodi Rojters.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter