Izvor: Kurir.rs/Jutarnji list
23.02.2023 u 14:21
1

ŠTA SE DOGODILO SA MISTERIOZNOM METALNOM KUGLOM? Strepnju je probudila izjava šefa obalske straže! (VIDEO)

Rane spekulacije sugerisale su da je nepoznati objekat na plaži Enšu u gradu Hamamacu, oko 210 kilometara jugozapadno od Tokija, neeksplodirana morska mina.

Tajanstvena kugla nanesena na japansku plažu izazvala je konsternaciju i teorije zavere nakon što je policija ogradila područje oko kugle i pozvala tim za uklanjanje bomba.

MISTERIOZNA METALNA KUGLA PREČNIKA 1,5 METARA ISPLIVALA NA OBALU JAPANA: Policija izdala uzbunu, plaža zatvorena! VIDEO

Lokalni mediji objavili su snimak policije u zaštitnoj odeći koja ispituje nepoznati predmet, koji je širok 1,5 metara u prečniku i napravljen od metala sa narandžasto-braon mrljama rđe.

Ali i druge teorije su se pojavile na internetu.

Neki su sugerisali da je to deo plana špijunaže neprijateljske zemlje protiv Japana i da je potencijalno povezano sa nedavnim izveštajima o kineskim špijunskim balonima koji su primećeni i kasnije prizemljeni iznad SAD i Kanade.

Do sada su bila najmanje tri različita izveštaja o navodnim kineskim špijunskim balonima iznad Japana prethodnih godina.

– Želim da nadležni imaju jači osećaj opasnosti, rekao je jedan od korisnika sajta Jahu Japan Njuz.

– Oni moraju da istraže šta je to tačno jer ne možemo isključiti mogućnost da dolazi iz Kine ili Severne Koreje i da ima vojnu namenu.

Drugi kažu da bi to mogao biti NLO koji se srušio na plažu ili možda čak kugla koja se nalazi u centru popularne mange Dragon Ball.

– Ovako obično počinju filmovi o čudovištima, rekla je jedna osoba. Drugi se našalio da je samo mesec pao sa neba.

Lokalni oficiri obalske straže su bili zbunjeni misterioznom kuglom, a jedan je rekao:

– Nikada nisam video ništa slično.

Tek kasnije je policija rendgenski snimila metalnu kuglu.

Rendgenski snimci su pokazali da je objekat prazan i da neće eksplodirati, pa je policija zvanično identifikovala objekat kao plovak.

Narijuki Takahaši, gradonačelnik Hamamatsuovog odeljenja za inženjering, rekao je za FNN Prime da lopta nije napravljena u Japanu, ali ima dve rupe za kabl i očigledno je plutajući objekat koji se koristi u industriji koja se nalazi pored mora.

Lokalni zvaničnici sada rade na oslobađanju plovka, za koji se procenjuje da je težak više od 300 kilograma, a zatim će biti prebačen u gradsko skladište.

– Ako se ne zna ko je vlasnik, lopta će završiti na otpadu, rekao je Takahaši.

Sve se ovo dešava dok japanski i kineski zvaničnici razgovaraju o stvaranju otvorene linije komunikacije kako bi se izbegao slučajni sukob između vojske dve zemlje.

Japan je otvorio sastanak zahtevom da Kina prestane namerno da šalje leteće objekte u japanski vazdušni prostor.

Tokio je ranije uputio diplomatske protestne note Pekingu nakon što je kineski ratni brod ušao u japanske vode, navodno u misiji da snimi podvodne geografske formacije i da testira reakcije japanske vojske i mornarice, piše Telegraph.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠTA SE DOGODILO SA MISTERIOZNOM METALNOM KUGLOM? Strepnju je probudila izjava šefa obalske straže! (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter