Izvor: Sputnik Srbija
07.07.2022 u 08:50
0

ŠTA SE OVO DEŠAVA? JOŠ JEDAN MINISTAR NAPUŠTA DŽONSONA: Masovno pljušte ostavke

Bura u Belikoj Britaniji se ne smiruje – danima pljušte ostavke u vladi premijera Borisa Džonsona, a poslednja u nizu je ostavka ministra za Vels Sajmona Harta.

Hart je na Tviteru objavio da podnosi ostavku, a mediji prenose da je to učinio pošto je Džonson otpustio ministra za stambena pitanja Majkla Gouva koji je, kako se navodi, rekao premijeru da treba da podnese ostavku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za samo 24 sata vladu Borisa Džonsona napustilo je više od 40 ministara i pomoćnika.

Podsetimo, u poslednjih nekoliko dana je više ministara, državnih sekretara i drugih zvaničnika britanske vlade podnelo ostavke, a među prvima su u utorak to učinili ministri zdravlja i finansija, Sadžid Džavid i Riši Sunak.

NADMEĆE SE ZA LIDERSTVO: Boris Džonson odbija da podnese ostavku uprkos pritiscima!

Ministri su podneli ostavke, odmah nakon izvinjenja britanskog premijera zbog postavljanja poslanika Krisa Pinčera na mesto zamenika predsednika poslaničkog kluba Torijevaca, optuženog za nedolično seksualno ponašanje.

Kvins, koji je bio zadužen za brigu o deci i porodici, objavio je da sa „velikom tugom i žaljenjem oseća da nema izbora osim da podnese ostavku“.

On je naveo i da su mu iz Dauning strita davali netačne izveštaje kada je poslat na više intervjua u ponedeljak ujutro.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter