Izvor: BSC Happy
12.03.2023 u 09:57
0

ŠTA SE ZBIVA U DRŽAVI IZRAEL?: Ubijena još tri Palestinca

Izraelske snage ubile su trojicu palestinskih naoružanih napadača, koji su otvorili vatru na vojnike u Zapadnoj obali

Broj poginulih na ovaj način od početka godine popeo se na 80. Izrael je pojačao racije i hapšenja na Zapadnoj obali. Palestinski napadači u sukobu sa izraelskim snagama traju godinama, a sukobi su se znatno intenzivirali nakon napada izraelskih snaga na selo Džaba u tom delu zemlje, što je rezultiralo da palestinski napadač otvori vatru na prometnu saobraćajnicu u Tel Avivu ranivši troje, nakon čega je ubijen.

Trenutno nasilje je najkrvavije do sada.

IZRAEL GORI U PROTESTIMA: Stotine hiljada ljudi na ulicama!

Skoro 150 Palestinaca je ubijeno na Zapadnoj obali i istočnom Jerusalimu tokom 2022. godine, što je bila najsmrtonosnija godina u proteklih 18 godina.

Vojska tvrdi da je većina ubijenih Palestinaca deo milicija, ali to nije baš tako. Često u samim protestima, ili u toku manjih sukoba sa policijom, ili vojskom mladići nastradaju.

Iako Tel Aviv tvrdi da je cilj razbiti mrežu militanata, sukoba je sve više.

Palestinci smatraju Izraelce okupatorima, dok ovi drugi smatraju da su konačno dobili svoju obećanu zemlju na koju su čekali hiljadama godina – sukobi dve etničke grupe neće stati, već će postajati sve gore, kako režim iz Tel Aviva bude rigoroznij i kako miliatntne grupe budu sve ogorčenije.

Ne vidi se kraj, a ni rešenje „krvnoj osveti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter