Izvor: HappyBSC
11.04.2022 u 13:37
0

Stigla opasna poruka sa Kembridža: Brucoši koji se priključe RATU U UKRAJINI ne moraju na FAKULTET!

Brucoši (studenti prve godine) Univerziteta Kembridž koji se vrate kući u Ukrajinu, i pridruže se borbi protiv Putinove invazije, studiraće i polagaće ispite na daljinu.

Oni koji se priključe ratu, neće morati da idu na fakultet. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Jedan brucoš Univerziteta Kembridž pridružio se ukrajinskoj vojsci i kaže da će studirati na daljinu iz ratom razorene zemlje.

Nikolaj Nizalov, 19, odvezao se u svoju domovinu pre dve nedelje da bi se pridružio dobrovoljačkom vodu od devet ljudi, u kome će prvenstveno raditi kao lekar.

Kako je rekao, on se pridružio ratu protiv Putina i Rusije, a što se fakulteta tiče, tek narednog meseca planira da studira na daljinu, kako bi mogao još da potpomogne ukrajinskoj vojsci.

„Neću otići na fakultet dok ne pobedimo“, rekao je.

RUSIJA ĆE BANKROTIRATI ZA 30 DANA? Sankcije razaraju Putinovu ekonomiju, u Moskvi je zavladao HAOS

Nikolajev vod čine ukrajinski dobrovoljci starosti do 30 godina, od kojih neki imaju vojno iskustvo.



Jedinica treba da otputuje ka Kijevu sledeće nedelje, a učenik će dobiti pušku za sopstvenu zaštitu – uprkos tome što nema nikakvog borbenog iskustva.

„Kada sam bio u Kembridžu, bilo je čudno jer je moja zemlja bila u ratu i ljudi su živeli svojim normalnim životima. Imam prijatelje na prvoj liniji fronta i ne bih mogao da ih pogledam u oči da nisam pomogao. U Ukrajini smo svi zajedno i osećam se mnogo mirnije. Hvala Kembridžu koji je dopustio da dođemo svi koji želimo da se borimo u ratu“, objasnio je brucoš.



Studenti takođe planiraju da upravljaju dronom koji će ispuštati humanitarne zalihe kao što su lekovi ljudima do kojih nije moguće doći zbog ruskih vojnih položaja.

Nikolaj prikuplja sredstva za podršku svojoj dobrovoljačkoj jedinici i kaže da je već prikupio dovoljno da kupi dva 4k4 vozila koja će se koristiti za transport voda.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter