Izvor: Tanjug
19.01.2023 u 16:39
0

STIŽE POMOĆ OD EU: Zelenski i Mišel razgovarali o podršci Ukrajini

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel danas je u Kijevu sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim razgovarao o podršci EU Ukrajini u borbi protiv Rusije, kao i o reformama potrebnim da se Ukrajina pridruži EU po okončanju sukoba.

http://BRNABIĆ NA SEDNICI SAVETA ZA BDP: Neophodno razvijati oblast građevinarstva daljim privlačenjem stranih investicija

Na zajedničkoj konferenciji sa Mišelom, Zelenski je pozvao saveznike Ukrajine da Kijevu isporuče više oružja što pre i ocenio da bi to pomoglo da se garantuje bezbednost Ukrajine i Evrope. Mišel je izjavio kako će Kijevu biti potrebno još reformi kako bi se ojačala vladavina prava i kako bi Ukrajina mogla da se pridruži EU dan nakon završetka rata, prenosi Rojters. Mišel je u sredu kazao je on lično za to da Zapad obezbedi tenkove Ukrajini. Ranije danas su SAD i Nemačka pokušale da reše zastoj koji je do sada sprečavao Zapad da pošalje moderne tenkove za koje Kijev kaže da su potrebni kako bi odneo prevagu nad Rusijom na bojnom polju, prenosi Rojters.

EU takođe pomaže istragu o navodnim ratnim zločinima počinjenim tokom ruske invazije i podržava stvaranje međunarodnog tribunala za krivično gonjenje ruskog političkog i vojnog rukovodstva za napad na Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter