Izvor: Sputnjik
28.02.2023 u 16:56
0

STOLTENBERG IZ HELSINKIJA: „Nema povratka na staro – Putin ne sme da pobedi“

Nakon okončanja sukoba u Ukrajini, odnosi između NATO-a i Rusije neće se vratiti u normalu, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na samitu u Helsinkiju.

Generalni sekretar je istakao da je najveća opasnost u ovoj situaciji okončanje neprijateljstava u korist Moskve, a ne eskalacija sukoba zbog snabdevanja Kijevom naoružanja. Dakle, da Zapad pomaže Ukrajini nije samo „moralno ispravno“ – to je i „u interesu“ njene bezbednosti.

ANTIRUSKA KAMPANJA Entoni Blinken doputovao u Kazahstan sa upozorenjem!

Generalni sekretar je naglasio da kada neprijateljstva prestanu, NATO mora da spreči ponavljanje sukoba i „razbije začarani krug ruske agresije“.

-Postoje strahovi da naša podrška Ukrajini povećava rizik od eskalacije. Ali… sada nema opcija bez rizika. Neka niko ne sumnja: najveći rizik je ako pobedi predsednik Putin pobedi u Ukrajini- istakao je on.

„ODVODILI SU NAŠE MOMKE I VRAĆALI IH PRETUČENE“: Bivši ukrajinski vojnik otkrio kakvu je torturu doživeo i zašto je napustio vojsku Ukrajine

Stoltenberg je napomenuo da će Zapad raditi na tome da pomogne Ukrajini da obuzda Rusiju i da stvori „dugoročne mehanizme bezbednosti“ za Kijev.

-Moramo priznati da okončanje (ovog sukoba) neće značiti da se naši odnosi s Rusijom vraćaju u normalu. Nema povratka- zaključio je Stoltenberg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter