Izvor: HappyBSC/Tanjug
15.07.2022 u 08:29
0

STOTINE DEMONSTRANATA IZAŠLO NA ULICE: Blokiran most u centru Budimpešte zbog surove poreske reforme!

Nekoliko stotina demonstranata, nezadovoljni predlogom mađarske vlade premijera Viktora Orbana da se poveća poreska stopa za stotine hiljada malih preduzeća, blokiralo je sinoć Elizabetin most u Budimpešti.

Protest na Elizabetinom ili mostu Eržebet, koji povezuje Budim i Peštu, organizovala satirična i provokativna vanparlamentarna „Stranka psa s dva repa“ (MKKP).

MAĐARSKA VOJSKA U PRIPRAVNOSTI „Suočavamo se sa dosad neviđenim bezbednosnim izazovima, kao što je rat u susedstvu i nasilnim ilegalnim migrantima koji opsedaju granicu“

Na kolovozne trake mosta postavljena je prikolica i pored stolovi i klupe, a govornici koji su se obratili demonstrantima,naglasili su negativne posledice zakonskih promena koje je u utorak odobrio mađarski parlament vezano za porez na mala preduzeća.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Peter Marki-Zaj, bivši kandidat za premijera ujedinjene opozicije, rekao je demonstrantima da je vladi bilo potrebno 100 dana da dokaže da su „sva njena predizborna obećanja bila laž“.

Protest koji je počeo u 17:30 i trajao oko tri sata, protekao je mirno, a policija je proveravala lične karte nekih ljudi koji su ispisivali grafite po trotoaru.

Policija je na svom sajtu objavila da su demonstranti blokirali sve trake na mostu i da će saobraćaj biti preusmeren, uključujući i nekoliko autobuskih linija. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter