Izvor: BSC HAPPY
29.01.2023 u 08:56
0

STRAH OD TERORISTIČKIH NAPADA NE PRESTAJE: Turska izdala važno upozorenje građanima

Turska upozorila svoje građane na moguće islamofobne napade u SAD i Evropi.

Turska je upozorila svoje građane na „moguće islamofobične, ksenofobične i rasističke napade“ u Sjedinjenim Državama i Evropi nakon što su njeni zapadni saveznici upozorili svoje građane u Turskoj na moguće terorističke napade.

PRENOŠENJE OBAVEŠTAJNIH PODATAKA: Turska kompanija razvija softver za NATO

U dva odvojena saveta za putovanja, tursko ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je svojim građanima u Sjedinjenim Državama i evropskim zemljama da se ponašaju smireno suočeni sa mogućim ksenofobičnim i rasističkim uznemiravanjem i napadima i da se drže podalje od oblasti u kojima bi demonstracije mogle da se intenziviraju.

Nedavno povećanje „antiislamskih i rasističkih akata“ odražava opasne dimenzije verske netolerancije i mržnje u Evropi, saopštilo je ministarstvo.

Nekoliko ambasada u Ankari, uključujući ambasade Sjedinjenih Država, Nemačke, Francuske i Italije, objavilo je u petak bezbednosna upozorenja za svoje građane u Turskoj koja označavaju „moguće uzvratne napade terorista na bogomolje“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ovo je usledilo posle nedavnih incidenata sa spaljivanjem Kurana u Evropi. Švedsko ministarstvo spoljnih poslova takođe je u subotu savetovalo svoje građane u Turskoj da izbegavaju gužve i demonstracije.

Ekstremno desni, antiimigrantski političar spalio je Kuran prošle sedmice u blizini turske ambasade u Stokholmu tokom protesta, pojačavši napetosti između Turske i Švedske. Slična dela spaljivanja Kurana u Holandiji i Danskoj takođe su izazvala snažnu osudu Ankare.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter