Izvor: Tanjug
20.03.2023 u 16:18
1

SUDBINA SVETA U STISKU DVE RUKE: Putin i Si jedan drugom uputili čestitke!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Moskva proučavala predloge Pekinga za rešenje sukoba u Ukrajini i da je otvorena za pregovarački proces.

On je to rekao tokom susreta sa predsednikom Kine Si Đinpingom i istakao da zna da Kina polazi od principa pravde i poštovanja osnovnih odredbi međunarodnog prava.

– Uvek smo otvoreni za pregovarački proces i svakako ćemo razgovarati o svim ovim pitanjima, uključujući i vaše inicijative, koje bezuslovno poštujemo – naglasio je Putin, prenosi Tass.

SI ĐINPING U MOSKVI: Rusija i Kina su stvorile novi model međudržavnih odnosa (VIDEO)

Prema rečima ruskog lidera, odnosi Moskve i Pekinga doprinose jačanju multipolarnog sveta.

– U celini, naša interakcija na međunarodnoj sceni nesumnjivo doprinosi jačanju temeljnih principa svetskog poretka i multipolarnog sistema –  rekao je Putin.

Putin je rekao da Moskva i Peking imaju mnogo zajedničkih ciljeva i zadataka i istakao da zna da kineski predsednik lično, kao prijatelj Rusije, poklanja veliku pažnju razvoju kinesko-ruskih odnosa, prenosi Ria Novosti.

On je izrazio uverenje da će Kina na čelu sa Si Đinpingom nastaviti da se razvija i ostvaruje svoje ciljeve.

– Kina je poslednjih godina napravila kolosalan iskorak u svom razvoju i uspostavila prilično efikasan sistem ekonomskog razvoja i jačanja zemlje. To izaziva istinsko interesovanje širom sveta, a mi vam čak pomalo i zavidimo. Siguran sam da će pod vašim rukovodstvom Kina napraviti dalje korake u svom razvoju i ostvariti ciljeve koje ste postavili –  rekao je Putin.

Istakao je i da mu je drago što je mogao i lično da čestita Siju na reizboru za predsednika.

– Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju. Drago mi je što imam priliku da Vam lično čestitam na ponovnom izboru za predsednika Kine. To je postalo moguće zahvaljujući činjenici da kineski narod i njegov predstavnici vide pravu vrednost vašeg rada tokom prethodnih decenija –  rekao je Putin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SUDBINA SVETA U STISKU DVE RUKE: Putin i Si jedan drugom uputili čestitke!”

  1. Русија се бори против Зла овога Света Нацизма,који се повампирио.Нацисти се међусобно бране и друге оптужују,а сами су невиђени Злочинци.Добро је ,што се Кина,придружује Русији.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter