Izvor: Tanjug
17.12.2020 u 01:51
0

SUĐENJE ZLOČINCIMA: Danas u Hagu druga statusna konferencija za šefove OVK

Druga statusna konferencija u procesu protiv članova Glavnog štaba tzv. OVK Hašima Tačija i još trojice optuženih za ratne zločine na KIM, trebalo bi da bude održana danas pred sudijom za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova u Hagu, poznatijih i kao Sud za zločine OVK.

OVO MORATE ZNATI

SRBIJA U TMURNOM IZDANJU: Ujutru oblačno, tokom dana maglovito i hladno

DNEVNI HOROSKOP: Flerovanje, žurba, problemi… a šta vas očekuje?

KRETANJE KORONA VIRUSA: Srpski profesor prognozira kraj, otkrio TAČAN DATUM

Na statusnoj konferenciji se raspravljaju procesna pitanja u vezi sa obelodanjivanjem dokaza za predstojeće suđenje, a govoriće se i o njihovom pritvoru.

Tačijevi branioci, kao i optuženog Redžepa Seljimija, već su podneli pisane zahteve da im se ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode, sa ili bez dodatnih mera za obezbeđenje prisustva.

Tačija, Seljimija, kao i Kadrija Veseljija i Jakupa Krasnićija optužnica tereti po raznim vidovima krivične odgovornosti za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti u udruženom zločinačkom poduhvatu.

Oni ne moraju danas da prisustvuju sednici uživo, već mogu da je prate i putem video linka iz pritvorske jedinice, kao što su uradili prošlog puta na prvoj statusnoj konferenciji 18. novembra.

SAZNAJTE JOŠ

DANAS SASTANAK PREDSEDNIKA I VIOLINISTE: Vučić sa Stefanom Milenkovićem

STIŽE POMOĆ: Danas uplata penzionerima po 5.000 dinara

UKLONITE PAPILOME NA PRIRODAN NAČIN: Ova biljka POMAŽE za tren!

Sva četvorica se nalaze na jednoj optužnci Specijalizovanog tužioca Džeka Smita i terete se za niz ratnih zločina među kojima je i oko 100 ubistava Srba, Roma i Albanaca, katolika, političkih protivnika i protivnika OVK.

Tači i ostali su pred sudijom za prethodni postupak ranije negirali krivicu po svih 10 tačaka optužnice.

Uhapšeni su početkom novembra u Prištini i transportovani u pritvorsku jedinicu u Hagu.

Tači je prethodno je podneo ostavku na mesto predsednika tzv. Kosova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter