Izvor: BSC HAPPY
17.02.2023 u 19:17
0

SUNAK PORUČUJE: „Postignut napredak u ublažavanju trgovinskih pravila posle Bregzita“

Britanski premijer Riši Sunak rekao je danas političarima Severne Irske da je postignut napredak u ublažavanju trgovinskih pravila posle Bregzita, dok je nastojao da zadrži skeptične sindikaliste pokrajine na strani u konačnom pokušaju da se postigne sporazum sa Evropskom unijom.

– Imao sam pozitivne razgovore sa političkim partijama u Severnoj Irskoj, rekao je premijer Riši Sunak novinarima i dodao da postoji posao, ali dogovor još nije postignut.

Jedan diplomata EU je izjavio da se čini da je dogovor blizu postizanja i da bi na sastanku britanskog ministra spoljnih poslova Džejmsa Kleverlija sa potpredsednikom Evropske komisije koji nadgleda odnose sa Britanijom nakon Bregzita Marošem Šefčovićem mogla da se pripremi osnova za brzo zaključivanje sporazuma.

BRITANCI OTKRIVAJU Riši Sunak planira da obnovi veze Velike Britanije i Evropske unije!

– Već smo bili u ovakvoj fazi ranije, tako da niko nije spreman da otvori šampanjac“, rekao je drugi diplomata EU.

Tokom boravka u hotelu na periferiji Belfasta Sunak se fokusirao na Demokratsku unionističku partiju (DUP), čije protivljenje protokolu mora biti prevaziđeno da bi bilo koji dogovor uspeo.

– Jednostavno ću reći da mislim da je o nekim veoma važnim pitanjima došlo do stvarnog napretka“, rekao je Džefri Donaldson iz DUP-a, koji je za razliku od drugih političkih lidera razgovarao sa Sunakom i juče i danas, rečeno je novinarima.

DUP se pokazao kao centralni igrač tokom skoro sedam godina često mukotrpnih pregovora o Bregzitu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter