Izvor: BSC HAPPY
19.02.2023 u 08:01
0

RIŠI SUNAK SAOPŠTIO: Britanija spremna da podrži saveznike da pošalju borbene avione Ukrajini

Takođe moramo da obučimo ukrajinske pilote da koriste najnaprednije avione, rekao je Sunak.

Velika Britanija je spremna da pruži svu neophodnu podršku svojim saveznicima ako odluče da u skorijoj budućnosti predaju borbene avione Ukrajini, rekao je britanski premijer Riši Sunak za Skaj njuz.

– Naravno, Velika Britanija je spremna da podrži bilo koju zemlju da obezbedi avione koje Ukrajina može danas da koristi. Ali takođe moramo da obučimo ukrajinske pilote da koriste najnaprednije avione – rekao je Sunak.

Britanski državni sekretar za odbranu Ben Volas ranije je u intervjuu nemačkom časopisu „Der Spiegel“ priznao da zapadne zemlje ne smatraju razumnim da Kijevu daju moderne borbene avione dok se sukob između Ukrajine i Rusije ne završi.

„PITANJE JE VREMENA KADA ĆE NAM STIĆI BORBENI AVIONI“ Poruka Kulebe sa Minhenske bezbednosne konferencije

On je naglasio da se ovo ograničenje odnosi na lovce „Eurofighter Tiphoon“ u službi britanskog ratnog vazduhoplovstva.

Američki predsednik Džozef Bajden je 31. januara rekao da Vašington neće prebacivati lovce F-16 Ukrajini.

Kasnije je Sunak objavio da je Kijevu ponuđeno da započne obuku marinaca i borbenih pilota iz NATO-a u Velikoj Britaniji. Međutim, britanska vlada je kasnije pojasnila da to ne znači da namerava da u najskorije vreme prebaci borce u Kijev.

Zauzvrat, nemački kancelar Olaf Šolc i nemački ministar odbrane Boris Pistorijus su više puta izjavljivali da Nemačka neće isporučiti lovce Ukrajini.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter