Izvor: BSC Happy
22.03.2023 u 21:51
0

„SVEDOCI SMO PROMENA KOJE NISU VIĐENE VIŠE OD JEDNOG VEKA“: Za kraj, Si Putinu!

Pompezni sastanak i još pompezniji rastanak uz velike reči predsednika Kine i jedno veliko "slažem se" njegovog ruskog kolege.

Bio je to otkrivajući trenutak tokom strogo skriptovane posete kineskog lidera Si Đinpinga Moskvi: stojeći na vratima Velike kremaljske palate, rekao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da su njih dvojica „svedoci promena koje nisu viđene u više od jednog veka, a mi ih guramo zajedno.” „Slažem se“, odgovorio je Putin.

Ove primedbe — snimljene kamerom Kremlja preko ramena telohranitelja — ponudile su retki uvid u Sijeve ambicije i njegov odnos sa Rusijom posle više od godinu dana borbi u Ukrajini.

RASTANAK DRUGOVA: Putin i Si se oprostili uz istorijske reči!

Dok Moskva sve više izgleda kao mlađi partner Pekingu, Si će verovatno ponuditi snažnu žicu spasa Putinu, njegovom ključnom partneru u naporima da preoblikuje svet kako bi pokušao da ograniči dominaciju SAD.

Sijeva neuobičajeno gruba izjava završila je više od 10 sati razgovora u Kremlju, koji su završeni dugim deklaracijama ispunjenim bujnom retorikom o proširenju „sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje“ između Rusije i Kine, obećava da će zagovarati multilateralni pristup globalnim poslovima i kritiku Vašingtona. 

Putin je u svojoj završnoj izjavi pozdravio kineski predlog za rešenje u Ukrajini, koji je Zapad skoro odbacio kao nepokretan.

Ruski lider je takođe pokrenuo niz inicijativa koje su učvrstile ulogu njegove zemlje kao ključnog izvora energije i drugih sirovina za džinovsku ekonomiju Kine.

CARSKA PALATA ZA DVA CARA!: Putin dočekao Sija u Kremlju!

Predložio je izgradnju novih energetskih cevovoda, pozvao Kineze da popune nišu preostalu nakon egzodusa zapadnih preduzeća i obećao da će povećati izvoz poljoprivrednih proizvoda u Kinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter