Izvor: Kurir.rs
13.02.2023 u 15:18
1

SVEDOČILI SU ČUDU 137 SATI NAKON ZEMLJOTRESA: „Nemoj da se plašiš, tvoja braća su došla da te spasu“! (VIDEO)

Jedan od najnovijih snimaka koji je objavljen na mrežama jeste spasavanje devojke po imenu Ikranur, a prizor koji je kamera u turskom gradu Gazijantepu zabeležila dirnuo je ceo svet.

Prošlo je nedelju dana nakon što su razorni zemljotresi pogodili jug Turske i severozapadnu Siriju, a nakon čak 137 sati spasioci su u Gazijantepu pronašli živu devojku po imenu Ikranur ispod ruševina.

„GLEDAO SAM KAKO BAGEROM NOSE TELO MOG DRUGA U MRTVAČNICU“: Ljudi u Samandagu sami iskopavaju porodice!

Broj poginulih u obe zemlje danas je premašio 36.000, a desetine hiljada preživelih je povređeno ili bez krova nad glavom, dok snimci spasavanja iz časa u čas postaju sve ređi, a istovremeno sve neverovatniji.

Prema nekim međunarodnim standardima, sedam dana nakon zemljotresa spasioci obično prestaju s traganjem za preživelima i pale teške mašine, čime se počinje s raščišćavanjem terena, ali spasioci neumorno i dalje tragaju za preživelima.

Tako konstantno na društvenim mrežama isplivavaju snimci spasavanja, na koje niko ne ostaje ravnodušan, a iz sata u sat naći preživelog postaje sve teže i manje verovatno, te se može reći da će u narednim satima, a posebno danima pronalazak preživelog biti pravo čudo.

Jedan od najnovijih snimaka koji je objavljen na mrežama jeste spasavanje devojke po imenu Ikranur, a prizor koji je kamera u turskom gradu Gazijantepu zabeležila dirnuo je ceo svet.

Naime, član ekipe rudara uglja prenosio je uživo izvlačenje devojke, koja je provela 137 pod ruševinama, nakon čega je uspešno spasena.

„Ne boj se, Ikranur, ne boj se, došla su tvoja braća rudari da te spasu“, rekli su spasioci ovoj heroini.

„U 137. času bili smo svedoci čuda u Gazijantep Nurdagiju“, navodi se u objavi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SVEDOČILI SU ČUDU 137 SATI NAKON ZEMLJOTRESA: „Nemoj da se plašiš, tvoja braća su došla da te spasu“! (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter