Izvor: Kurir.rs
25.01.2023 u 14:11
0

SVI SE PITAJU ŠTA SADRŽI ŠOLCOV LEOPARD PAKET ZA UKRAJINU: Osim tenkova Nemačka šalje i ovu bitnu stvar!

Kako je saopšteno Nemačka ima za cilj da se formiraju dva tenkovska bataljona sa tenkovima Leopard 2.

Kancelarija za štampu i informisanje Savezne vlade Nemačke saopštila je povodom vesti da je bundes kancelar Šolc najavio da će Nemačka povećati svoj vojnu podršku Kijevu i u tu svrhu donirala ukrajsnkim oružanim snagama glavne borbene tenkove Leopard 2 da je urađeno posle konsultacija koje su vođene sa međunarodnim partnerima Nemačke.

KREMLJ ODGOVORIO ŠOLCU NA ISPORUKU „TENKOVA LEOPARD 2“ UKRAJINI: „Tehnološki, ovo je neuspešan plan!“

„Ova odluka prati našu dobro poznatu liniju podrške Ukrajini, koliko god to možemo. Delujemo blisko i koordinisano na međunarodnom planu“, rekao je kancelar Šolc u Berlinu na konferenciji za novinare.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Cilj Berlina

Kako je saopšteno Nemačka ima za cilj da se formiraju dva tenkovska bataljona sa tenkovima Leopard 2.

Kako je navedeno obuka ukrajinskih trupa treba da počne uskoro u Nemačkoj, a pored obuke i tenkova paket pomići obuhvata i logistiku, municiju i rezervne delove za tenk.

Takođe navedeno je i da će Nemačka za ostale evropske zemlje koje imaju u naoružanju tenkove Leopard 2 izdati odgovarajuće dozvole za transfer tih oklopnjaka u Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter